Наши партнеры

MenuEM-Special: Dødsyg start på ”Dødens pulje”

EM-Special

Der var store forventninger til åbningskampen i Gruppe C, men kampen skulle vise sig at blive noget af en fuser.

Op til kampen var Frankrigs to store profiler, Thierry Henry og Patrick Vieira tvivlsomme og ingen af dem startede på banen. De blev erstattet af henholdsvis Chelsea-angriberen, Nicolas Anelka og Lyon-profilen, Jeremy Toulalan. Det skulle senere hen vise sig at Frankrig godt kunne have brugt begge de skadede spillere, da specielt Anelka var en skygge af det man ved han kan præstere, derfor kunne en skadefri Henry godt have pyntet i front.

Frankrig tog fra starten initiativet, imens rumæneren valgte at pakke sig med elleve mand på egen banehalvdel og dermed satse på hurtige kontrastød.

Kampen var meget taktisk præget og begge hold var bange for at lukke op for det flotte offensive spil. Ingen af holdene virkede heller ikke rigtig løbevillige, hvorfor det var logisk at kampens første rigtige chance kom efter en dødbold, chancen tilfaldt en svagtspillende Anelka, som headede på mål efter et hjørnespark.

I slutningen af halvlegen oppede franskmændene sig og kom frem til kampens hidtil største chance, da Franck Ribery brød igennem på højre kanten, men Benzemas afslutning var en formsag for Bogdan Lobont i Rumæniens mål.

Første halvleg bar ikke præg af storspil i åbningskampen for “Dødens pulje”, da måltavlen efter de første 45 minutter viste 0-0. Derfor var der store forventninger til anden halvleg.

Begge hold havde noget at revanchere fra første halvleg, men spillet var stadigvæk ikke noget at råbe hurra for.

Alt Frankrigs offensive spil kom igennem højre fløjen, Franck Ribery og efter ti minutters spil af anden halvleg brød han igennem på kanten og spillede Benzema fri inde foran mål, men afslutningen var ikke noget problem for Lobont.

Derefter gik kampen ind i en død periode på en halvtimes tid, men med fem minutter tilbage vågnede Rumænien lidt op uden dog at komme til de store chancer.

Efter 93 minutter fløjtede dommeren kampen af og dermed var EM’s første nulløsning en realitet.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu