Наши партнеры

MenuEffektive FC Midtjylland udstillede Brøndbys svagheder

Dansk fodbold

Brøndby kunne med en sejr over FC Midtjylland sikre sig sølvmedaljerne for næsen af OB, men et forsvarskoks efter blot 17 sekunder gav den værst tænkelige start. Og det skulle blive meget værre for Brøndby, der viste gode offensive takter, men som også viste, at defensiven trænger til et gevaldigt eftersyn.

Forud for kampen havde Brøndby et forspring på to point ned til OB, der forventedes at hente tre point i deres kamp mod bundholdet AC Horsens. Kravet var derfor en sejr for Brøndby, og der var en forventningsfuld stemning blandt tilskuerne forud for kampen.

FC Midtjyllands træner, Thomas Thomasberg, havde dog forud for kampen udtalt, at hans klub ville forsøge at drille Brøndby i deres bestræbelser på at sikre sig sølvmedaljerne. Og Thomasberg skulle få mere ret, end han måske havde forestillet sig. Brøndby skulle nemlig få en katastrofal start, og som kampen stred frem, skulle det kun blive værre. Udover at tabe 2-4 tabte Brøndby også sølvmedaljerne, som i stedet går til OB.

Umiddelbart efter, at dommer Nicolai Vollquartz fløjtede kampen i gang, blev bolden sendt langt frem på Brøndbys banehalvdel. Bolden fik lov at hoppe et par gange, uden at to forsvarsspillere og målmand Stephan Andersen formåede at få den væk. Frank Kristensen takkede for gæstfriheden ved at opfange bolden og kunne efter en dribling rundt om Stephan Andersen bringe midtjyderne foran 1-0.

Få minutter efter forsøgte Jan Kristiansen sig fra distancen. Han ramte bolden perfekt, men den smøg sig lige akkurat over overliggeren. Det var startskuddet til en god periode for Brøndby, hvor de med godt kombinationsspil kom frem til flere halve chancer. FC Midtjylland havde travlt med at forsvare føringen og kom ikke til det store i første halvleg.

Efter 17 minutter burde Brøndby have udlignet, da Jallow blev spillet fri i højre side. Han var dog i en spids vinkel for målet, og derfor lagde han den tilbage til Farnerud midt for målet. Afleveringen lå godt, men hoppede, og derfor fik Farnerud ikke ordentlig ram på bolden og ramte derfor heller ikke målet.

To minutter senere driblede Krohn-Dehli sig til en fin afslutning, der tvang målmand Lasse Heinze til en stor redning.

Men trods spil og chancer mod en meget defensivt spillende modstander, skulle Brøndby komme yderligere bagud. FC Midtjylland fik et indkast, der blev taget hurtigt, og Danny Olsen slap fri i venstre side. Han lagde den ind mod Frank Kristensen, der ikke ramte bolden, men den fortsatte hen til en umarkeret Jude Nworuh, der stilfærdigt kunne trille bolden i nettet uden chance for Stephan Andersen til 2-0.

Brøndby-spillerne måtte slukørede gå til pause med en gevaldig pibekoncert fra utilfredse Brøndby-tilhængere. Desuden kunne de konstatere, at OB førte 2-0 over AC Horsens, og sølvmedaljerne syntes dermed tabt.

Brøndby startede anden halvleg offensivt i et forsøg på at hente FC Midtjyllands 2-0-føring, og det gav hurtigt huller bagude. Efter syv minutter havde Brøndby-forsvaret igen problemer med Frank Kristensen, der kunne tage bolden ned og sende bolden mod højre til en fri Mikkel Thygesen, der kunne sende bolden forbi Stephan Andersen til 3-0.

Stadig var Brøndby udmærket kørende fremad banen. Især Jallow var en drivkraft i det offensive spil, og gang på gang kom de bagom FC Midtjyllands forsvar og skabte chancer til blandt andre Kasper Lorentzen og Jan Kristiansen. Samtidig var der skabt fornyet spænding i Odense, hvor AC Horsens havde reduceret til 1-2. En eventuel udligning her ville betyde, at sølvmedaljerne alligevel ville ende hos Brøndby.

Efter 70 minutter fik Brøndby endelig gevinst af anstrengelserne, da Kasper Lorentzen forsøgte sig fra distancen. Bolden var yderligt placeret, og målmand Lasse Heinze kunne kun snitte den, inden den fortsatte ind i målet til 1-3.

Øjeblikket efter blev en træt Jallow udskiftet efter en glimrende indsats, og Peter Madsen blev sendt ind med friske kræfter.

Men nok engang skulle et skidt kørende Brøndby-forsvar tillade en scoring til FC Midtjylland. To minutter efter reduceringen sendte Winston Reid en frisparksbold ind i det lille felt, hvor Danny Califf kunne stige op og uden de store problemer heade bolden ind til 4-1.

Et minut inde i overtiden kom Peter Madsen i en duel over for Winston Reid i straffesparksfeltet. Peter Madsen lavede en fiks finte, og bolden ramte Reids hånd. Dommeren fløjtede straks og pegede på pletten, og Farnerud kunne efterfølgende sikkert reducere til 2-4.

Dermed endte kampen, og Brøndby må derfor nøjes med bronzemedaljerne. Det er selvsagt yderst skuffende, da klubben længe var inde i kampen om guldmedaljerne. Til gengæld er det et klart fremskridt ovenpå de seneste to sæsoner, hvor Brøndby blev henholdsvis nummer seks og nummer otte.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu