Наши партнеры

MenuDon Ø er landets bedst betalte bestyrelsesformand

Dansk fodbold

Det har ikke været nogen hemmelighed Flemming Østergaard er velbetalt, men at han er landets bedst betalte bestyrelsesformand, det kommer nok bag på de fleste. Han får fx mere i løn end Mærsks formand Michael Pram Rasmussen.

Hvis nogen synes det er en god hyre nogle at SAS Liga-spillerne får, så er det peanuts i forhold til hvad Don Ø tjener. SAS Ligaens bedst betalte spiller er Alexander Farnerud fra Brøndby, der tjener 5,4 millioner om året. Til sammenligning har Don Ø i løbet af de seneste tre år fået 31,4 millioner kroner i egen lomme, hvilket svare til godt og vel en årsløn på 10,5 millioner kroner.

Ikke nok med bestyrelsesformanden i Parken får mere i løn end fodboldspillere i Danmark, så får han mere i løn end fx Mærsks formand Michael Pram Rasmussen, som i løbet af de seneste tre år har fået 17 millioner, mens formanden for Carlsberg, Povl Krogsgaard-Larsen, der har tjent syv millioner kroner, selvom både Mærsk og Carlsberg er større end Parken.

Derfor finder Casper Rose, som er ekspert i selskabsret ved Handelshøjskolen i Købehavn, det interessant at Parken ikke kan forklare ordentligt hvorfor Don Ø’s løn er så høj.

”Generelt set bør der være en sammenhæng mellem en virksomheds størrelse og de honorarer, man betaler til en formand i en børsnoteret virksomhed. Når et selskab betaler en formand så mange penge, bør der være en særlig grund til det. Og Parkens egen forklaring i regnskaberne er ikke fyldestgørende nok til at retfærdiggøre Flemming Østergaards høje honorar, for man formår ikke at argumentere for, hvorfor han skal have så højt honorar,” fortæller han til business.dk.

Mærsk kom ud med et overskud, der er 300 gange større end Parkens, så det er en smule tankevækkende, hvorfor og hvordan Østergaard tjener mere end fx Mærsks bestyrelsesformand.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu