Наши партнеры

MenuDivisionsforeningen foreslår ny liga-struktur

Dansk fodbold

Divisionsforeningen har i dag foreslået en ny turneringsstruktur og formanden Thomas Christensen er tydeligt begejstret for det nye løsningsforslag.

Divisionsforeningen har i dag offentliggjort et forslag til fremtidens turneringsstruktur, hvor foreningens formand Thomas Christensen er særdeles glad for forslaget.

“Den fornyelse, der her lægges op til, kan vise sig at blive et af de mest betydningsfulde fremskridt for dansk professionel fodbold de næste 10 år eller mere. Fornyelsen vil være med til at løfte dansk professionel fodbold yderligere, sportsligt, organisatorisk og økonomisk,” siger Thomas Christensen i en pressemeddelelse.

”Det er afgørende, at den videreudvikling af dansk professionel fodbold, som vi her lægger op til, er resultatet af den mest grundige og dokumenterede proces i dansk fodbolds historie. Vi har brugt tæt på et år på at få det på plads,” uddyber han.

Såfremt forslaget bliver vedtaget, vil SAS Ligaen fortsat indeholde 12 mandskaber, som spiller samme antal hjemme- og udekampe i efterårssæsonen, mens der henover foråret vil blive igangsat et slutspil om mesterskabet og de europæiske pladser. Herefter vil point og målscore blive overført. De fire dårligste hold dyster i nedrykningsspillet mod de fire bedste fra 1. division om fire pladser i efterårets SAS Liga.

I 1. division vil ligaen skæres ned til 12 hold, hvoraf de otte, som ikke avancerer til forårets oprykningsspil, er med i kampen om at undgå nedrykning, hvor der er plads til to mandskaber. Derudover vil der blive oprettet en reserveholdsturnering, hvilket i praksis betyder, at SAS Liga-reserveholdene vil blive trukket ud af 2. divisionerne.

Det store turneringsforslag vil blive lagt til afstemning på DBU’s repræsentantskabsmøde i marts næste år. Det kræver tre fjerdedeles flertal, hvis det skal realiseres. Hvis dette sker, vil den nye struktur først kunne påbegyndes fra sæsonen 2011/2012.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu