Наши партнеры

MenuDBU vil sikre danske spillere i SAS Ligaen

Dansk fodbold

Dansk Boldspil Union indfører begrebet ”hjemmeudviklede spillere” i dansk fodbold for at sikre, at danske spillere i et vist antal indgår i klubbens officielle førsteholdstrup. Den nye regel træder i kraft i den kommende sæson.

På deres hjemmeside kalder DBU det nye begreb for en ”positiv regulering” af antallet af danske spillere i førsteholdstrupperne hos SAS Liga-klubberne. Baggrunden for det nye tiltag er således ikke at hindre udenlandske spillere, men derimod at motivere til den hjemlige talentudvikling ved at fastholde et tydeligt dansk islæt i førsteholdstrupperne.

Den enkelte klub skal registrere en officiel førsteholdstrup hos DBU, den såkaldte ”Spilleliste A”. Truppen kan bestå af op til 25 spillere, hvoraf 8 spillere skal opfylde kriterierne i forhold til DBU´s kategorisering af, hvad en ”hjemmeudviklet spiller” er.

Den første kategori er en spiller, der har været spilleberettiget i den pågældende SAS Liga-klub eller dens moderklubber i minimum 3 år, mens han var mellem 15 og 21 år. Den anden kategori er en spiller, der er blevet uddannet i en anden dansk klub.

Alle 8 spillere kan falde under kategori 1, men højst 4 kan være hentet i en anden klub.

Desuden er der en såkaldt ”Spilleliste B”, som er en registrering af et ubegrænset antal unge spillere, der skal være født efter 31. december 1987 og samtidig opfylde minimums-alderkravet for at spille. Hensigten er at motivere topklubberne til at benytte unge spillere på deres hold i SAS Ligaen.

Registreringen af den officielle førsteholdstrup skal være foretaget senest onsdag den 15. juli, og ændringer i spillerlisten kan efterfølgende kun ske i transfervinduet.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu