Наши партнеры

MenuDBU undskylder brøler

Dansk fodbold

DBU’s formand Allan Hansen har indset, at Danmarks fodboldforbund unødigt har krænket spilleragenten Karsten Aabrink.

Det er håndteringen af den såkaldte ‘agentsag’, der får ledelsen af DBU, i form af formand Allan Hansen, til at undskylde på unionens vegne.

Det var to overskrifter på pressemeddelelser udsendt af DBU, der fik Karsten Aabrink til at reagere og true med retssag, hvis ikke DBU opfyldte en række krav.

Og efter møde mellem DBU’s ledelse og Aabrink fredag aften lyder den officielle melding på, at man beklager forseelsen.

“Vi må erkende, at der blandt andet var to overskrifter i vores pressemeddelelser, som har virket unødigt krænkende på Karsten Aabrink, og det har vi taget til os,” siger Allan Hansen til morgenavisen Jyllands-Posten.

De to meget omtalte overskrifter lød således: ‘Artikelserie afslørede ulovligheder’ og ‘Forældelsesfrist redder klub, agenter og spillere’. Førstnævnte henviste til nogle artikler af B.T., der satte hele sagen i gang.

Hele sagen handler om, at Karsten Aabrink, tre andre agenter, ni spillere og Viborg FF i ultimo 2006 blev anklaget for at bryde DBU’s reglementer ved at udsende regninger for agenthonorarer til selve klubben og ikke spillerne.

DBU’s Kontraktfodbold-udvalg dømte samtlige deltagere i sagen skyldige i juni 2008, hvoraf Aabrink fik den største bøde på hele 300.000 kroner. I december belv de dog alle frikendt igen på grund af en forældelsesfrist, og det var netop i kølvandet af frikendelsen, at DBU bragte overskrifterne.

Dog er hovedpersonen selv er tilfreds med undskyldningen fra DBU:

“Det er tilfredsstillende, at DBU’s øverste ledelse har taget hånd om problemerne, og at nogle af de urimeligheder, som jeg har været udsat for, er ordnet,” siger Karsten Aabrink til Jyllands-Posten og giver sit besyv på, hvorfor sagen i hans øjne kunne starte ud med ham som anklaget, for derefter at slutte af med en offentlig DBU-undskyldning:

“Det kunne den, da der har været nogle inkompetente mennesker, som har siddet med en magt, de ikke har kunnet styre, og der er blevet truffet nogle forkerte beslutninger. Dem har de lovet, at de vil rette, og det kommer ikke til at ske igen,” siger Aabrink.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu