Наши партнеры

MenuDBU og Parkens kommentarer på pressemødet

Dansk fodbold

DBU og Parken holdte hertil eftermiddag pressemøde i København, efter at de to parter havde holdt møde angående sikkerheden efter kampen mod Sverige, som kostede Danmark dyrt efter en hård straf fra UEFA.

Parkens administrerende direktør Jørgen Glistrup, startede med at fortælle, hvordan det hele forløb og hvad de to parter havde drøftet på mødet.

”Det er de samme kontrollører som vi bruger til landskampe og FCK’s kampe i Parken.”

Under Sverigeskampen slog Jørgen Glistrup fast, at der var hele 292 vagter til stede rundt omkring på stadionet.

Vagterne bliver uddannet til en række opgaver, inden de kommer til at stå som vagter i Parken.

Der findes tre forskellige slags vagter, dem som sidder rundt om banen kaldes hegn-vagter og disse sad der ifølge Glistrup 42 af rundt om hele banen. Hvert 25. minut skifter disse positioner med de andre af vagterne, som blandt andet står på tribunen, da det er meget hårdt at koncentrere sig så langt tid af gangen, dermed kommer der i løbet af en kamp til at stå 125 vagter fordelt på de 42 pladser.

Bag det mål, hvor voldsmanden fra Göteborg kom ind på banen, stod der ni vagter hele vejen hen ad siden. De vagter som står i hvert hjørne og som blandt medierne er blevet hårdt udskældt, for at kigge fodbold, skal ikke fungere på samme måde som hegn-vagterne, disse skal kun stå og være klar til at rykke ind, hvis der sker nogle alvorlige utroligheder, derfor må de gerne stå og se fodbold, indtil de bliver tilkaldt, lød det fra Glistrup.

Parken og DBU har sammen set hvad voldsmanden foretog sig ti minutter før han løb ind på banen, og her kan de konstatere at han ikke viste tegn på hverken at være beruset eller at være aggressiv, han forholdte sig fuldstændig rolig.

Glistrup fortalte også, at vagterne, som var sat til at holde øje med tilskuerne, passede deres arbejde til fulde, men voldsmanden påkaldte sig overhovedet ingen opmærksomhed, før han i løbet af få sekunder hoppede over hegnet.

”Der gik 18 sekunder fra at baneløberen overskred hegnet til at vores vagter havde fanget ham,” sagde Parkens administrerende direktør.

De afviste, at en løsning mod at sælge lettere øl vil blive nogen succes.

”Jo lettere øl der bliver serveret i parken, jo flere berusede kom der, dette skete i Champions League-kampen mod Benfica,” fortalte han.

”Sidst vi havde et højt hegn, var i en kamp i 2002, men her løb folk alligevel ind på banen,” sagde DBU’s kommunikationschef, Lars Berendt

”Vores overvågning i Parken er god, vi har 42 kameraer i Parken, og netop i Sverigeskampen kunne vi se voldsmanden fra to vinkler,” sagde Glistrup.

”Vi vil gerne opfordre politiet til at indføre bøder, vi ser gerne, at en bøde på minimum 25.000, hvis man som tilskuer betræder græsset.”

”Vi agter at indføre en bøde på 10.000 til samtlige baneløbere fra næste sæson,” sagde Glistrup.

”Vores vagter er særdeles professionelle og veluddannede, og vi har heldigvis fået stoppet mange tidligere, inden de løb ind på banen.”

”Vi tror ikke, at voldsmanden løb ind på banen fordi han var speciel beruset.”

”Vi vil gerne stille op i konkurrence om sikkerhed med andre stadions,” sagde Flemming Østergaard, på spørgsmålet om sikkerheden i Parken.

”Vi har givet et års karantæner i Parken til dem, som der er løbet ind på banen, hvorefter vi har meddelt på vores hjemmeside, hvilke konsekvenser det vil få for alle, og dette har hjulpet til, at vi ikke har haft flere tilskuere på banen,” fortalte Parkens direktør.

Parken vil nu overveje de mange forslag, som der er kommet til at forbedre sikkerheden i fremtiden.

“Under Champions League-finalen i Athen var der også en baneløber, og der var der 3000 vagter. Vi kan forhindre det meste, men at lave en 100 procent gardering er umuligt,” sagde Jørgen Glistrup.

Parken overvejer i øjeblikket mulighederne for at indføre et hegn i stil med det nye på Wembley stadion, som er svært at passere, selvom dette ikke er specielt højt. Derudover vil de også overveje hvordan de kan forbedre undervisningen og instrukserne til vagtkorpset. De opfordrede også alle tilskuerne til selvjustits, og så ville de have oprettet et hooliganregister.

Man afviste, at der kunne blive tale om politihunde i Parken, da disse vil blive meget forvirret og måske ved et uheld, kan overfalde den forkerte person.

Man overvejer et vandret hegn og en snublesnor og så ser man frem til at der kommer et holigan-register.

Parterne havde også diskuteret hvad man i fremtiden kan gøre for, at indholdet i folks krus forbliver i krusene og ikke bliver helt ud over andre tilskuere.

“I yderste konsekvens må vi indstille muligheden for, at man kan tage drikkevarer med på tribunerne,” sagde DBU’s kommunikationschef, Lars Berendt.Kommentér

En kommentar til “DBU og Parkens kommentarer på pressemødet

  1. Mike Justesen siger:

    Super skrevet, og en fin nyhed,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu