Наши партнеры

MenuDBU-kontrakter gælder for alle

Dansk fodbold

DBUs standardkontrakter gælder for alle, og det gælder også medlemmer af Spillerforeningen. Det slog højesteret i dag fast.

Der har før været stridigheder mellem Spillerforeningen og DBU, som i 2004 kulminerede med en spillerstrejke. I dag ved højesteret fik DBU medhold i, at kompetencen angående spillerkontrakter ligger hos dem.

”Vi er meget tilfredse med, at vi nu også har landets højeste retsinstans bekræftelse på kompetencefordelingen og strukturerne i dansk og international fodbold,” siger DBUs generelsekretær Jim Stjerne Hansen i en pressemeddelelse.

”Nu burde alle være klar over, at DBU som nationalt fodboldforbund er ansvarlig for indholdet af spillerkontrakten, og at overenskomsten ikke har forrang, over vores ansvar for at indholdet af standardspillerkontrakten, harmonerer med internationale regler og gældende dansk ret,” siger han videre.

Spillerforeningen forsøgte tilbage i 2006 at få Østre Landsret til at anerkende, at foreningens og dens medlemmer ikke var bundet af FIFA’s regler vedrørende kompensation for træning og udvikling, men det lykkedes ikke at få medhold og i stedet blev sagen anket til højesteret, der stadfæstede dommen.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu