Наши партнеры

MenuDBU efterlyser hurtigere statsborgerskab

Dansk fodbold

Dansk Boldspil-Union ønsker, at regeringen sørger for at give de unge fodboldtalenter hurtigere statsborgerskaber, så de på denne måde kan være rollemodeller i integrationen.

Dansk Boldspil-Union har et ønske om, at få Folketinget til at give unge fodboldspillere hurtigere statsborgerskab, da det vil medvirke til at gøre dem til rollemodeller i integrationen.

Budskabet var et af dem, formanden i Dansk Boldspil-Union, Allan Hansen, i dag fremlagde i årsberetningen fra unionen.

”Jeg appellerer til, at regeringen åbner for at gøre brug af dispensationsmuligheden af sportslige grunde, og derigennem giver nogle af vores unge talentfulde spillere af anden etnisk oprindelse chancen for at agere rollemodeller,” sagde Allan Hansen ifølge DBU’s hjemmeside.

Både nabolandene Tyskland og Sverige har nydt godt af, at få børn af indvandrere, ind på landsholdet, hvor spillerne i dag spiller på internationalt niveau. DBU har i en årrække gjort opmærksom på, at Danmark ikke kan blande sig i denne model, selvom man efter sigende har mange talenter.

”Problemet er vores restriktive regler for dansk statsborgerskab, hvor det kun i ganske særlige tilfælde er muligt at få dansk statsborgerskab før det fyldte 18. år,” forklarede Allan Hansen.

I en tidligere sag, der involverede den 20-årige kvindelige fodboldspiller Nadia Nadim, var FIFA nødt til at udstede dispensation til hende, ellers kunne hun først have repræsenteret det danske landshold som 23-årig.

Reglerne siger nemlig, at en spiller skal have været statsborger i mindst fem år, før den pågældende kan spiller i landsholdsregi.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu