Наши партнеры

MenuDanmark sluttede af med sikker sejr

EM 2008

Kampen mod Island var Danmarks sidste i EM-kvalifikationen. Det har været en skuffende kvalifikation for Danmark, der dog sluttede godt af i Parken, hvor Island sikkert blev besejret.

De to mandskaber havde reelt set kun æren at spille om i dette opgør, da både Danmark og Island inden denne sidste kamp var uden chance for kvalifikation til EM-slutrunden i 2008. De danske spillere var dog opsatte på at hente et godt resultat i Parken, efter skuffelsen over endnu en misset slutrunde.

Da de to hold mødtes første gang i denne kvalifikation vandt Danmark 2-0, og meget tydede også på, at de danske drenge skulle sejre i dette opgør, da Nicklas Bendtner efter 35 minutters spil bragte hjemmeholdet foran 1-0. Det var Christian Poulsen, der forsøgte at ligge en aflevering ind i feltet. Islandske Stefan Gislason forsøgte at heade indlægget væk, men i stedet endte bolden for fødderne af Bendtner inde i boksen, og med god tid og plads svigtede den unge angriber ikke.

Ti minutter senere kom Danmark yderligere foran, da Bendtners angrebsmakker, Jon Dahl Tomasson, scorede sit 50. mål for landsholdet, og samtidig bragte Danmark foran 2-0. Igen var Bendtner med i scoringen, da han sendte Dennis Rommedahl af sted til frit løb mod målet. Den hurtige kantspiller viste stort overblik, da han i stedet for selv at afslutte sendte bolden ind foran mål, hvor Jon Dahl sikkert kunne sende bolden i mål.

I anden halvleg kom Thomas Kahlenberg på banen, og efter et kvarters spil af anden halvleg bragte han Danmark foran 3-0. Nicklas Bendtner var denne gang i oplæggerens rolle, da han med en smart aflevering spillede Kahlenberg fri til afslutning. Den tidligere Brøndby-spiller sparkede sikkert bolden ind bag den islandske keeper.

De islandske gæster blev aldrig rigtig farlige, og den danske sejr var reelt sikret. Vi fik alligevel et par gode forsøg i anden halvleg, hvor blandt andet Christian Poulsen havde et godt forsøg fra kanten af feltet. Forsøget for midtbanespilleren gik dog lige forbi det islandske mål.

Kampen endte 3-0 og Danmark fik dermed en god afslutning på en ellers skuffende EM-kvalifikation. Resultatet har dog ikke nogen betydning for Gruppe F, da både Danmark og Island havde udspillet deres rolle i denne gruppe. De to hold kan nu begynde at kigge frem mod kvalifikationen til VM.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu