Наши партнеры

MenuDanmark rejste sig mod Letland

EM 2008

Efter det skuffende nederlag til Spanien skulle Danmark forsøge at rejse sig i hjemmekampen mod Letland. De danske drenge leverede ingen pragtpræstation, men formåede alligevel at slå et tamt Letland-mandskab.

Danmark skulle ikke bruge mange minutter på at bringe sig i front. Der var ikke spillet mere end syv minutter, da kampens tyrkiske dommer, Cüneut Cakir tildelte danskerne et straffespark, efter en lettisk spiller i kamp med Jon Dahl ramte bolden med sin hånd.

Dette omsatte den danske anfører, Jon Dahl Tomasson, sikkert til mål, da han med en behersket inderside snød den lettiske målmand. Målet var Jon Dahls 49. scoring på det danske landshold, og han mangler nu blot tre mål i at indhente Poul ”Tist” Nielsens rekord fra 1925.

Efter 26 minutters spil fik Danmark hjørnespark, og dette sparkede Dennis Rommedahl ind foran mål. Her kom Ulrik Laursen stormende frem, og han dirigerede med indersiden af sit ene knæ bolden i mål til dansk 2-0-føring. Minutter efter måtte Laursen dog lade sig udskifte, da han fik en forstrækning i sit lår. Leon Andreasen blev sendt ind for at erstatte ham.

Danmark var i første halvleg gode til at flytte bolden rundt, og havde god bevægelighed. Det var dog ikke stort med chancer, da de lettiske spillere stod talstærkt nede foran eget straffesparksfelt. De danske drenge kunne gå til pause foran 2-0.

I anden halvleg var billedet det samme som i første. Det var Danmark der havde bolden stort set hele tiden. De spillede fint indtil den sidste tredjedel af banen, hvor de manglede temposkift. De spillede meget henholdende og sikkert, hvilket ikke behagede de godt 20.000 tilskuere i Parken, der gerne ville se flere mål.

Letland havde ikke haft meget at byde på i hele kampen, men med ti minutter tilbage af kampen fik de pludselig bragt lidt spænding ind i opgøret. Kaspars Gorkss dukkede op i det danske felt, og headede bolden ind bag Thomas Sørensen til 2-1.

Med få minutter tilbage af opgøret sikrede Dennis Rommedahl Danmark sejren, da han modtog en lang bold fra Leon Andreasen, og flot sparkede bolden over i det lange målhjørne.

Kampen endte 3-1, og de danske spillere kom dermed lidt ovenpå igen efter nederlaget til Spanien.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu