Danmark et skridt nærmere VM

VM

Det blev en intens og nervepirrende affære, da Danmark og Portugal i aften spillede 1-1 i Parken. Med det ene point konsoliderer Danmark førstepladsen i gruppen og er dermed et skridt nærmere VM-slutrunden næste år i Sydafrika.

Det er fortsat lige tidligt nok at tale om, at danskerne kan bestille billetter til næste års VM-slutrunde. Men med aftenens resultater, der flaskede sig for danskerne, ser det unægtelig godt ud.

I hjemmekampen mod Portugal fik Danmark et enkelt point, og selv om det længe lignede tre point og Portugal først mod slutningen af den intense og nervepirrende kamp fik udlignet, så er 1-1 et rigtig godt resultat. Samtidig løb Ungarn på kvalifikationsgruppens andenplads ind i et 1-2-nederlag til Sverige, og dermed har Danmark rigtig gode muligheder for selv at sikre sig billetterne til VM.

Danskerne startede offensivt og forsøgte at stresse portugiserne i deres opbyggende spil, mens forsvaret stod solidt plantet og ikke tog nogen chancer. Men langsomt overtog Portugal midtbanen og kom første halvleg igennem til et hav af chancer. Det blev til intet mindre end ni skudforsøg, hvoraf Cristiano Ronaldo stod for de tre.

Farligst blev det efter 21 minutter, da Simao stod fuldstændig fri midt for målet, men en stærkt spillende Stephan Andersen kom godt ned og holdt endda det hårde skud. Og efter 34 minutter, hvor Duda forsøgte sig efter et frispark i højre side, hvor Brøndby-målmanden kom godt op og fik bokset bolden over mål.

Danskerne var sjældne gæster i modsatte ende, og i de første 41 minutter blev det kun til forkølede langskud fra Lars Jacobsen og Dennis Rommedahl. Portugal var gode til at presse danskerne, der spillede defensivt og havde svært ved at komme fremad banen.

Fire minutter før pausen slap Cristiano Ronaldo igennem i venstre side og lagde bolden ind mod midten. Her stod Anders Møller Christensen parat til at afværge, men ramte bolden med armen. Her burde den normalt stærke schweiziske dommer Busacca have fløjtet for straffespark, men han stod formodentlig placeret på en måde, der gjorde, at han ikke så forseelsen.

Danskerne var dog ligeglade, og blot sekunder senere brød jubelen løs i Parken, da Nicklas Bendtner med en uhyre effektfuld afslutning bragte Danmark foran og på smukkeste vis fejrede sin 5-årige kontraktforlængelse med sin engelske klub, Arsenal.

Michael Silberbauer, der ligesom i det første opgør mod Portugal var blevet foretrukket på venstre back-positionen, lagde en høj bold ind i feltet. Bendtner brugte sin fysiske styrke til at få en forsvarsspiller af vejen, inden han tæmmede bolden med brystet og med venstre-skøjten tordnede læderkuglen op i nettaget.

Målt på spil og chancer var det ualmindelig ufortjent, men danskerne kunne gå til pause foran 1-0 og lagde dermed yderligere pres på Portugal.

Danskerne bed dog længe fra sig i anden halvleg, og det kom også tæt på endnu en scoring, da Bendtner med brystet lagde bolden til rette for Dennis Rommedah, der desværre sendte bolden tæt forbi mål.

Efter en times spil blev storspillende Stephan Andersen i det danske mål overrumplet af et skud, han ikke kunne holde. Bolden dansede en meter fra målstregen, og Michael Silberbauer kastede sig heroisk ned i et klumpspil foran to portugisere. Det gav lige akkurat den danske målmand mulighed for at komme tilbage og erobre bolden.

Halvlegen igennem kom Portugal til en del skudforsøg, men ligesom i første halvleg manglede præcisionen. Danskerne lagde efterhånden mere og mere vægt på at forsvare sig, men det var tydeligt, at kræfterne langsomt slap op.

Med blot fem minutter igen fik Portugal et hjørnespark i højre side, og en helt fri Liedson kunne uhindret sætte panden på bolden og udligne til 1-1.

Efter scoringen opstod der tumult i nettet, hvor Stephan Andersen tilsyneladende blev skubbet omkuld af tre portugisiske spillere, der havde travlt med at få bolden givet op. Noget uforstående fik den danske målmand det gule kort af den til tider svagt dømmende Busacca.

Mod slutningen pressede Portugal hårdt for at få scoret og dermed sikre sig tre point, der kunne holde dem inde i kampen om VM. Men det lykkedes det danske mandskab at holde dem stangen, og dermed endte kampen 1-1.

Efter aftenens resultater har Danmark 17 point for 7 kampe, mens Ungarn har 13, Sverige 12 og Portugal 10 for samme antal kampe. På onsdag skal Danmark møde Albanien på udebane, mens de to sidste kvalifikationskampe for Danmarks vedkommende spilles den 10. og 14. oktober mod henholdsvis Sverige og Ungarn, begge på dansk grund.