Danmark besejrede Portugal i vanvittigt drama

VM

Onsdag skabte Danmark sensationen, da man hentede et 3-2-resultat mod de portugisiske favoritter. Dermed beviste det danske landshold sit værd i en intens kamp, hvor man besejrede et af verdens bedste landshold.

Det danske landshold indledte deres VM-kval med et skuffende resultat. 0-0 ude mod Ungarn var ikke de ønskede slutcifre, omend det virkede meget fortjent. Portugal indledte derimod deres kvalfikation med et brag, da de smadrede Malta med hele 4-0.

Dermed var der kridtet op til onsdagens opgør mod Portugal. Dette så ud som et sikkert nederlag, men kort efter kampstart kom Danmark overraskende godt fra start. Nicklas Bendter kom som ud af den blå luft, og var pludselig fri foran den portugisiske keeper. Med et hurtigt træk uden om en chanceløs målmand, så målet sikkert ud. Dog misbrugte den ellers skarpe Bendtner fra en spids vinkel, bolden tog sig en tur i sidenettet.

Kampens første scoring skulle falde senere hen, selvom denne kunne være faldet før. Portugal sad godt på danskerne, der forsøgte at slå kontra når muligheden bød sig. I det 42. minut, var det Nani, der sørgede for en scoring. Den hurtige Manchester United-spiller fik vendt chance til mål, og gjorde det dermed til 1-0 til dagens hjemmehold.

Kampen fortsætte i samme dur, da Portugal ikke virkede tilfreds med den usikre 1-0-føring. Danmark havde dog flere gode forsøg. Et af de forsøg faldt efter 83 minutter, da Nicklas Bendtner selv tog turen frem ad banen. Han afsluttede elegant uden for målmandens rækkevidde og bragte Danmark tilbage på uafgjort.

Det lignede derfor et sensationelt point til danskerne. Dog gik der ikke mange minutter med danske klaphatte og festivitas. Portugiserne smed en kold spand vand i hovedet på de danske tropper, da de før fem minutter før tid kom i front for anden gang i kampen. Denne gang var Deco manden bag målet, da han eksekverede et straffespark i mål efter en fejl af Leon Andreasen.

Danskere er dog ikke et folkefærd, der giver op og på ganske få minutter fik man scoret hele to gange. Først kunne Christian Poulsen udligne, hvorefter Daniel Jensen på et brag af et, muligivs en anelse heldigt langskud, sendte det danske landshold i paradis. Det bliver en festlig tur hjem til Danmark. Landsholdet sikrede sig onsdag aften tre point i Lissabon, med en fremragende 3-2-sejr i de døende minutter.