Наши партнеры

MenuCopa del Rey-finaleoptakt: Bilbao – Barcelona

Spansk fodbold

De to mest succesfulde klubber i den spanske pokalturnerings historie tørner i aften sammen i et brag af en finale i Copa del Rey. Finalen skal stå mellem Athletic Bilbao og FC Barcelona.

I aften mødes Athletic Bilbao og FC Barcelona i Copa del Rey-finalen. Bilbao har ikke spillet en cup-finale siden 1985. Seneste finale var ligeledes i Copa del Rey-finalen, hvor de på daværende tidspunkt mødte Atletico Madrid og tabte 2-1.

Der er fortsat uenighed omkring, hvor mange Copa del Rey-finaler, de har vundet. Ifølge det spanske fodboldforbund har klubben vundet 24 gange siden 1902, hvor turneringen ændrede format.

Bilbao er dog stadig en traditionsbunden klub, og de står uændret noteret for ikke at have været ude af den bedste række som det eneste hold sammen med storklubberne Real Madrid og FC Barcelona.

FC Barcelona har ligeledes 24 Copa del Rey-titler i pokalskabet, men i aften kan de sikre deres 25. og muligvis mest mindeværdige i klubbens historie.

Hvis de vinder i aften på Mestalla, vil det være deres første sølvtøj i denne sæson, hvor de fortsat har mulighed for at sikre sig tre trofæer, idet de er utroligt tætte på at sikre sig det spanske mesterskab samt er i Champions League-finalen mod Manchester United.

Catalanerne har haft et tætpakket og hårdt program i de seneste dage, hvor de i weekenden spillede 3-3 med Villarreal, mens de onsdag avancerede til den føromtalte Champions League-finale med en samlet sejr på 1-1 mod Chelsea, hvor Barca gik videre på reglen om udebanemål.

Herudover spillede de El Clasico den 2. maj mod ærkerivalerne Real Madrid, hvor catalanerne ydmygede hovedstadsklubben med hele 6-2.

Bilbaos angriber Fernando Llorente var først meldt tvivlsom, men nu lader det til at han atter er blevet kampklar. Men holdet må fortsat se bort fra David Lopez, men herudover skulle træner Caparro have alle mand til sin rådighed.

Barcelonas cheftræner Guardiola er uden Iniesta, Henry samt Marquez, som alle er skadede, mens Abidal har karantæne efter sit røde kort i ligaen mod Villarreal søndag. Guardiola har antydet, at han vil foretrække at starte med reservekeeperen Pinto inde i stedet for Valdes.

Forventede startopstillinger:

Athletic Bilbao:

Iraizoz

Iraola – Amorebieta – Aitor Ocio – Koikili

Yeste – Javi Martinez – Orbaiz – Susaeta

Fernando Llorente – Toquero

FC Barcelona:

Pinto

Dani Alves – Caceres Caceres – Pique – Sylvinho

Xavi – Keita – Busquets

Messi – Eto’o – Bojan

TotalBold.dk’s bud på kampen:

På trods af at Athletic har leveret flotte resultater i turneringen, vil FC Barcelona uden tvivl stå med favoritværdigheden, og vi forventer, at catalanerne lever op til forventningspresset.

Vi tror, at FC Barcelone besejrer Athletic Bilbao med en 2-1-sejr.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu