Наши партнеры

MenuComputer skal afgøre fodboldkampe

Engelsk fodbold

En ny teknologi via en computer skal måske afgøre om bolden er inde eller ude i fremtiden. Teknikken skal afprøves første gang i Premier League.

I fremtiden vil utallige diskussioner omkring om der var mål eller ej være unødvendige, da et nyt computer-system, udviklet af Paul Hawkins med navnet Hawk-Eye skal domme dette i fremtiden.

Systemet har været anvendt ved dette års Wimbledon, hvor det har været en stor succes. Dette har fået Premier League til at bestille et system, som skal bruges under fodboldkampe, som vil vise om det kan blive fremtiden.

”Vi har en kontrakt med Premier League om at udvikle et system. Systemet skal dog først vurderes af Premier League og siden af FIFA, før det eventuelt skal tages i brug ved ligakampe,” fortalte Hawkins til BBC.

Deadline for systemet er endnu ikke aftalt, men Hawkins vil gennem de næste måneder teste det på Readings fodboldakademi, hvorefter han håber på, at kunne afprøve det i Premier League i løbet af næste sæson, hvorfor det vil være færdiglavet om to år.

”Det tog et par år i Tennis, fra de første tests til det blev brugt, og vi kan formentligt forvente den samme tidsramme i fodbold,” sagde opfinderen til engelsk TV.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu