Наши партнеры

MenuClaus Bo: Fejldomme lettere at se på TV

Champions League

Den danske topdommer, Claus Bo Larsen, vurderer sin kollega, Tom Henning Øvrebøs præstationer i gårsdagens Champions League-semifinale mellem Chelsea og FC Barcelona.

Champions League-semifinalen mellem Chelsea og FC Barcelona fik en dramatisk afslutning, fordi catalanernes Andres Iniesta udlignede til 1-1 i de døende minutter. Efterfølgende koste flere af Chelsea-spillernes temperamenter over, da de mente, at de var blevet snydt fra flere straffespark.

Danmarks højst rangerede dommer, Claus Bo Larsen, kommenterer i dag sin norske kollega, Tom Henning Øvrebøs arbejde i kampen.

“Som dommer skulle du gerne være fuldstændig neutral. Men det er klart, hvis man har dømt nogle spillere, som tit og ofte falder nemt, så er man måske mere påpasselig med ikke at komme til at gå over i den anden grøft og give dem noget, som de ikke skal have. Så det kan godt være, at du måske kommer til at give dem mindre, end de skulle have,” forklarer Claus Bo Larsen over for DR Sporten, og fortsætter:

“Det er altid nemt at sidde og se i fjernsynet med 32 kameraer, at man godt kunne have fundet nogle episoder, hvor han kunne have gjort det anderledes, og det tror jeg også godt, dommeren ville have gjort, når han ser kampen i dag.”

“Det er jo et gammelt trænertrick. Hvis ens hold ikke har succes, så er dommeren den nemmeste at skyde på. Så fjerner man fokus på både holdet og sig selv. Hvis nu bare de havde scoret på deres chancer i starten af kampen, og Drogba er helt fri til at score til 2-0, så var der aldrig nogen sinde nogen, der havde nævnt dommeren.”

Claus Bo indrømmer dog over for Onside, at han sandsynligvis havde dømt nogle af de straffespark, som lod til at være reelle.

“Jeg havde nok dømt et straffe eller to. Han dømte et frispark, hvor han flytter forseelsen uden for feltet, og det er lidt mærkeligt. Det kan jeg ikke forstå. Det kan så være, at han fløjter for en forseelse tidligere, men det er lidt svært at se, siger Larsen, der til gengæld ikke mener, at der var straffe, da bolden til sidst ramte armen på en Barcelona-spiller. Jeg tror også, at han havde svært ved at se situationen, men så skal han jo have hjælp fra sin linjedommer,” mener Larsen.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu