Наши партнеры

MenuCL-optakt: Sporting Lissabon – FC Barcelona

Champions League

Der er kun førstepladsen på spil i topkampen i gruppe C. Overordnet set står Barcelona dog med de bedste kort på hånden.

Der er nøgternt betragtet intet på spil i kampen mellem Sporting og Barcelona. Begge hold er sikret videre deltagelse, da nærmeste forfølger fra Shakhtar Donetsk kun kan nå op á point med Sporting, der til gengæld er langt bedre indbyrdes.

Derfor handler det om at sikre førstepladsen og dermed den lettest tænkelige lodtrækning, når modstanderne i ottendedelsfinalerne skal findes. Hjemme i Portugal har Sporting sammen med det andet traditionelle tophold Porto ikke fået den bedste start på sæsonen. I skrivende stund ligger Sporting placeret som nummer fire efter en indledning, hvor man har haft meget svært ved at få scoret mål. Et enkelt pr. kamp er det blevet til, og man er dermed det mindst scorende hold i hele den øverste halvdel af tabellen.

Op til kampen i aften har man dog fået en okay optakt hjemmefra. Weekendens runde i den portugisiske SuperLiga bød nemlig på en sejr til Sporting, hvorved man gjorde sit til at bevare kontakten til de øvrige tophold. Desuden har Sporting revanche til gode fra det første møde. Her tabte man 3-1 på Camp Nou.

Sommerens turbulente tider i FC Barcelona har lagt sig efter en flot serie iøjnefaldende resultater. Ganske vist har modstanden ikke været de hårdeste endnu, men man har fra egen side alligevel givet løfter om, at man bestemt er et hold, der skal regnes med i år.

Årets Primera Division toppes nemlig af Barcelona, der ikke alene har ligaens næstbedste defensiv, men også den klart mest frygtindgydende offensiv. Gennemsnittet på over tre mål pr. kamp taler sit eget tydelige sprog, og der er faktisk kun et enkelt hold, der har formået at holde Barcelona fra at score i år.

Numancia sikrede sig i første spillerunde en 1-0-sejr, mens siden har ingen kunnet tæmme Barcelonas fremadrettede spil. Vinderne af turneringen fra 05/06-sæsonen har under Guardiolas ledelse skruet ned for de frigjorte og humørprægede spilleres råderum og i stedet prioriteret en stærk vindermentalitet og holdånd højest.

Produktet er en stadigt velspillende samling spillere, der tilligemed er i stand til at omstille sig ved boldtab og nedbryde modstanderens spil hurtigt. Med en sejr i aften kan Barcelona definitivt sikre sig førstepladsen i gruppe C.

Forventede startopstillinger:

Sporting Lissabon:

Rui Patricio

Abel – Anderson Polga – Marco Caneira – Leandro Grimi

Fabío Rochemback – João Moutinho – Miguel Veloso – Marat Izmailov

Derlei – Liedson

FC Barcelona:

Victor Valdes

Daniel Alves – Rafael Marques – Gerard Pique – Sylvinho

Xavi – Sergi Busquets

Lionel Messi – Aliaksandr Hleb – Thierry Henry

Samuel Eto’o

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Barcelona bør sikre sig førstepladsen i gruppen i aften. Nok skal de spille på udebane, og nok har de valgt at spare flere stamspillere, men det bør alligevel blive til en sejr. 1-2.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu