Наши партнеры

MenuCL-optakt: Sporting Lissabon – Bayern München

Champions League

Det er et tysk mandskab i krise, der møder et portugisisk hold med selvtilliden i orden: Bayern München tabte i weekenden 1-2 til FC Köln, mens Sporting Lissabon slog rivalerne fra Benfica med 3-2.

Sporting Lissabon ligger i øjeblikket på en tredjeplads i den portugisiske liga og er inde i et svært program med tre hårde kampe indenfor en uge. Lørdag mødte holdet de evige rivaler fra Benfica, og med sejren på 3-2 kom Sporting a point med netop Benfica og indtager ligaens tredjeplads med fire point op til FC Porto. Og netop FC Porto er Sportings næste modstander i ligaen, men inden da gælder det kampen mod Bayern München.

De forsvarende tyske liga- og pokalmestre fra Bayern München har egentlig haft en pointmæssig udmærket sæson i den hjemlige liga og indtager netop nu ligaens fjerdeplads med fire point op til HSV. Men for en storklub som Bayern München er det ikke tilfredsstillende. I sidste uge meldte Bayern München-leder, Karl-Heinz Rummenigge, derfor klart ud, at såfremt træner Jürgen Klinsmann ikke sørger for, at klubben genvinder det tyske mesterskab, vil Klinsmann blive fyret.

Tre dage senere løb klubben ind i et skuffende nederlag på hjemmebane til FC Köln på 1-2, hvilket fik målmand Michael Rensing til at undskylde over for klubbens fans. Om krisen i Bayern slår ud i lys lue afhænger meget af, hvordan udekampen mod Sporting forløber.

Sporting Lissabons angriber Helder Postiga må se til fra tilskuerpladserne i begge opgør mod Bayern, da han i opgøret mod Benfica skadede sit knæ. I stedet placeres Derlei i angrebet ved siden af Liedson. Desuden er Rui Patricio, Miguel Veloso og Adrien Silva ude med skader.

Bayern Münchens farlige angriber, Luca Toni, har været skadet, men forventes klar til at spille for Bayern München. Det samme gælder Lucio, der ikke spillede for nylig mod FC Köln.

Forventede startopstillinger:

Sporting Lissabon:

Tiago

Tonel – Silva – Polga – Grimi

Izmailov – Rochemback – Moutinho – Vukcevic

Liedson – Derlei

Bayern München:

Rensing

Oddo- Lucio – Van Buyten – Lahm

Altintop – Ze Roberto – van Hommel – Ribery

Luca Toni – Klose

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Det kan være svært at spille på et sydeuropæisk stadion, da stemningen vil være på det højeste og larmen infernalsk. Således formodentlig også på Estádio José Alvalade, hvor hjemmeholdet fra start vil presse på for et hurtigt mål. Bayern München vil gå efter et fornuftigt udgangspunkt til returkampen og vil søge at sikre midtbanen ud fra en stærk defensiv. Men byder chancen sig, vil de naturligvis gå efter et vigtigt udebanemål.

Spørgsmålet er, om Sporting vil kunne udnytte den uro, der har været i Bayern den seneste uge, eller om Bayern formår at bruge Champions League til at få gang i spillet og overføre dette til den hjemlige liga. Der forventes et tæt opgør med et resultat, som begge hold kan bruge til noget i returopgøret, nemlig uafgjort 1-1.

Skrevet af John Vestergaard.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu