Наши партнеры

MenuCL-optakt: Manchester United – Arsenal

Champions League

Champions League-semifinalerne blev i aften sparket i gang, da FC BarcelonaChelsea FC spillede 0-0. I morgen gælder det ærkerivalerne Manchester United og Arsenal, som har tørnet sammen i mere end 200 kampe, men på forunderlig vis er det onsdag første gang, at de to mandskaber mødes i en europæisk affære.

Onsdag skal slaget mellem ærkerivalerne Manchester United og Arsenal stå i Champions League, og det er første gang nogensinde, at de to mandskaber skal trykke hånd med hinanden i europæisk regi.

På trods af at holdene er mødes i mere end 200 kampe, så har de nemlig aldrig krydset klinger indbyrdes i en europæisk fodboldkamp.

I sidste runde vandt hjemmeholdet Manchester United med hele 5-2 mod Tottenham Hotspur, og holdet er generelt godt kørende i ligaen, hvor man ligger på førstepladsen og er ubesejrede i de seneste fire kampe. De har tre point ned til deres nærmeste forfølger Liverpool, og De Røde Djævle har vel at mærke spillet en kamp færre.

United mødte FC Porto i Champions League-kvartfinalen, hvor det første opgør hjemme på Old Trafford endte 2-2, mens returopgøret i Portugal endte med en smal 1-0-sejr til englænderne, som derved kunne få udløst deres semifinale-billet.

Manchester Uniteds legendariske manager, Sir Alex Ferguson, beskriver morgendagens opgør som den perfekte semifinale-kamp.

“Det vil blive en atypisk semifinale på grund af mange parameter, men jeg tror alligevel, at det vil blive den perfekte semifinale-kamp, fordi spillerne er sultne. Fodbold handler om at tage nogle risici, hvis man ikke gør det, vinder man ikke. Jeg håber bare, at vi vinder kampen, og jeg vil være tilfreds med en 1-0-sejr,” understregede manageren ifølge Telegraph.

Udeholdet onsdag aften, Arsenal, er ubesejrede i deres seneste 20 ligakampe, hvilket placerer dem på en fjerdeplads, hvor de efter al sandsynlighed ikke ender blandt top-3, da de har seks point op til Chelsea, der ligger på tredjepladsen, og der kun er fire runder tilbage af denne sæsons Premier League.

I deres seneste Champions League-runde i kvartfinalekampene mod spanske Villarreal, hentede de uafgjort 1-1 på udebane, mens de sendte spanierne hjem med et 3-0-nederlag i bagagen, da de gæstede London. Dermed var The Gunners klar til semifinale-kampene med en samlet 4-1-sejr.

Arsenals franske manager, Arsene Wenger, vurderer morgendagens affære således:

”Det er det øjeblik, vi har ventet på. Det er nu, vi skal bevise vores værd. Vi skal ikke fokusere på Manchester Uniteds svagheder, men på vores egne styrker og den måde, vi ønsker at spille på. Den moderne spillestil indikerer, at hjemmeholdets spillere skal være forsigtige i deres spil, mens udeholdet kan tage flere chancer. Det bliver altafgørende at score mål i morgen,” fortæller han ifølge GlobeSports.

United har aldrig formået, at ryge ud af en europæisk turnering på bekostning af et andet engelsk hold, trods fem muligheder for dette. Arsenal har modsat aldrig kunnet sende et engelsk mandskab hjem fra en europæisk turnering, men de har selv måttet lide denne skæbne fire gange, hvor de har mødt et mandskab fra samme land. Senest røg de ud i sidste sæsons Champions League-kvartfinale mod Liverpool.

United har lidt nederlag i tre ud af de fem Champions League-semifinaler, de har deltaget i, mens Arsenal aldrig har tabt en europæisk semifinale, hvor de har vundet deres seneste seks kampe i denne forbindelse, hvor man fik den sidste sejr i 2006. Værterne har dog ikke tabt i de seneste 20 hjemmekampe, og Arsenal har ikke kunnet sejre i deres seneste tre Champions League-udekampe.

Både Uniteds Gary Neville og John O’Shea er skadede, hvorfor det ventes, at Rafael Da Silva vil start på højreback-positionen. Ryan Giggs vender sandsynligvis tilbage på midtbanen, og hvis han får spilletid, bliver det hans kamp nummer 800 for klubben.

For Arsenals vedkomne indeholder skadeslisten Robin van Persie og Gael Clichy, hvilket giver spilletid til danske Nicklas Bendtner og Kieran Gibbs. Mikael Silvestre ventes, at overtage pladsen fra Johan Djourou i forsvaret. Holdets store profil i 4-4-kampen mod Liverpool, Andrei Arshavin, er ikke til rådighed, fordi han har spillet europæisk fodbold i denne sæson for Zenit.

Forventede startopstillinger:

Manchester United:

Van der Sar

Rafael – Ferdinand – Vidic – Evra

Carrick – Anderson – Giggs – Ronaldo

Berbatov – Rooney

Arsenal:

Almunia

Gibbs – Toure – Silvestre – Sagna

Song – Fabregas – Walcott – Nasri

Bendtner – Adebayor

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Vi forventer os en taktisk præget affære, hvor intensiteten samtidig er i højsædet. Begge mandskaber vil utvivlsomt kæmpe til allersidste sekund af kampen, hvor Arsenal jagter deres eneste mulige titel i denne sæson fortsat. Vi tror dog, at hjemmeholdet henter en 2-1-sejr i dette første opgør.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu