Наши партнеры

MenuCL-optakt: Man. Utd. – FC Porto

Champions League

På papiret er det ikke den mest interessante af de fire kvartfinaler i Champions League, der spilles i disse dage. Men de to teknisk stærke mandskaber kan meget vel skabe en seværdig fodboldkamp.

I Champions League er de resterende klubber klar til kvartfinalerne, hvor en af disse står mellem Manchester United og FC Porto, der i to opgør skal finde den ene semifinalist. Manchester United slog i sidste runde Inter ud af turneringen med en samlet målscore på 2-0, mens FC Porto slog Atletico Madrid ud med 2-2 samlet og reglen om udebanemål.

Manchester United har længe virket sikre på at vinde det engelske mesterskab og har også klaret sig relativt smertefrit gennem Champions League. Men især i den hjemlige liga er resultaterne på det seneste ikke gået Uniteds vej, og et forspring på syv point ned til Liverpool ved indgangen til marts måned er efterhånden skrumpet til et enkelt point.

Manager Sir Alex Ferguson er dog kendt for sin evne til at sørge for, at spillerne fokuserer på den aktuelle kamp, så mesterskabskampen i den hjemlige liga bør ikke spille ind i kampen mod Porto.

FC Porto bliver af mange betragtet som en af de nemmeste modstandere blandt de klubber, der er tilbage i årets Champions League-turnering. Manchester United skal dog ikke undervurdere klubben, der tidligere har slået netop United ud af samme turnering, og som råder over en farlig mand i Lisandro Lopez. Han har med seks mål i Champions League scoret lige så mange gange som Lionel Messi fra Barcelona og et mål mindre end de delte topscorere Steven Gerrard fra Liverpool og Miroslav Klose fra Bayern München. Desuden råder Porto over de målfarlige angribere Hulk og Christian Rodriguez samt midtbanespilleren Lucho Gonzalez, der har scoret henholdsvis otte, seks og ni mål i den hjemlige portugisiske liga.

Hos Manchester United er Vidic, Rooney og Scholes tilbage i truppen, og Ferguson vil op til kampen vurdere, om Giggs er klar efter skade. Ferdinand forventes fortsat ude på grund af sin skade og erstattes af Johnny Evans.

Hos FC Porto meldes midtbanespiller Freddy Guarin klar. Derimod er anfører Pedro Emanuel, Nelson Benitez og Jorge Fucile udenfor med skader.

Forventede startopstillinger:

Manchester United:

Van der Sar

O´Shea –Evans – Vidic – Evra

Ronaldo – Carrick – Scholes – Giggs

Rooney – Berbatov

FC Porto:

Helton

Sapunaru – Alves – Rolando – Cissokho

Lisandro – Fernando – Lucho Gonzalez – Meireles – Rodriguez

Hulk

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Så langt henne i turneringen er der ingen svage modstandere tilbage. Måske er nogle hold på papiret bedre end andre, men ingen hold kan afskrives på dette tidspunkt.

Manchester United var tilfredse med at trække Porto, men de formodes ikke at undervurdere portugiserne. United vil prøve at spille deres spil, tilspille sig chancer og søge et godt udgangspunkt til returopgøret, herunder at undgå scoringer til Porto.

Porto forventes at basere sit spil på en stærk defensiv, uden dog at parkere hele holdet i eget felt. Når chancen byder sig, vil de formodentlig tage flere mand med frem for at få scoret et vigtigt udebanemål.

Under forudsætning af, at spillet glider for Manchester United, tror vi, at United vinder med komfortable 3-1 og dermed sikrer sig et godt udgangspunkt før returopgøret i Portugal.

Skrevet af John Vestergaard.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu