Наши партнеры

MenuCL-optakt: Liverpool – Chelsea

Champions League

Den ene af onsdagens kvartfinaler i Champions League er en rent engelsk dyst, der står mellem Premier League-rivalerne Liverpool og Chelsea.

Liverpool og Chelsea er tørnet sammen i Champions League hvert år de sidste fire sæsoner, og i indeværende sæson ramler de to klubber nu sammen igen – denne gang i kvartfinalen.

I sidste sæson mødtes de to klubber i semifinalen, og ved denne lejlighed trak Chelsea det længste strå efter forlænget spilletid. Sæsonen inden var de to klubber ligeledes oppe mod hinanden i semifinalen, men her var det Liverpool, der gik videre til finalen efter straffesparkskonkurrence. I sæsonen 2005-06 mødtes de i gruppespillet, mens de to klubber i sæsonen 2004-05 igen mødtes i semifinalen, hvor Liverpool gik videre, og senere vandt turneringen.

Dermed kender de to klubber hinanden ganske godt, også fra Premier League, hvor de begge hører med i toppen. I denne sæson har de to klubber mødt hinanden to gange og Liverpool har trukket sig sejrrigt ud af begge opgør. Først sejrede Rafael Benitez’ tropper 1-0 på Stamford Bridge og satte samtidig en stopper for Chelseas imponerede stime af sejre på hjemmebane i ligasammenhæng, der lød på over 80 sejre i træk. Dernæst blev Chelsea også besejret 2-0 på Anfield.

Siden da har Chelsea skiftet manager og Guus Hiddink er kommet til. Holdet har indtil videre gjort det godt under den nye manager, men nu står Hiddink overfor sin nok største test, når han skal føre Chelsea til samlet sejr over Liverpool, der har haft et godt tag på The Blues i denne sæson. Chelsea-manageren udtalte følgende til uefa.com forud for opgøret:

”Der er ingen hemmeligheder i moderne fodbold. Trænerne kender spillerne, spillerne kender hinanden rigtig godt og trænerne ved hvordan de spiller, så det er meget åbent. Benitez har bevist, at han er en meget klog træner. Jeg ser frem til denne kamp, men i sidste ende kan vi ikke planlægge, hvad vi vil have – det er spillerne, der skal udføre det, og det afhænger altid af de små detaljer i udførelsen.”

Liverpool-træner Rafael Benitez forudser også et interessant opgør mellem to klubber, der kender hinanden godt.

”Vi vil ikke overraske dem, for vi kender hinanden rigtig godt. Men vi bliver nødt til at spille i et højt tempo, hvis vi kan, for vi har tilhængerne bag os. Hvis vi kan starte kampen med at skabe chancer som mod Real Madrid, vil vi have en god chance, men Chelsea er et godt hold med erfaring. Det vil blive en interessant kamp,” siger Benitez til klubbens hjemmeside.

Liverpool må til kampen undvære Javier Mascherano, der har karantæne. Det betyder formentlig, at Lucas vil starte på midtbanen. Samtidig er Albert Riera tilbage for Liverpool, ligesom Fabio Aurelio forventes at være tilbage og klar til at starte på venstre back. Sami Hyypia sidder ude med et skadet knæ.

I Chelsea-lejren kæmper Didier Drogba mod tiden, for at komme over sin ankelskade. Men angriberen deltog tirsdag i træningen sammen med den øvrige Chelsea-trup. Derimod var Bosingwa ikke med, og han er derfor også tvivlsom til opgøret. Ricardo Carvalho vendte ligesom Bosingwa tilbage fra landskamppausen med en skade, men han ventes tilbage i midterforsvaret mod Liverpool. Joe Cole og Paulo Ferreira kommer ikke i kamp, da de er ude resten af sæsonen med knæskader.

Forventede startopstillinger:

Liverpool:

Reina

Arbeloa – Skrtel – Carragher – Aurelio

Alonso – Lucas

Kuyt – Gerrard – Riera

Torres

Chelsea:

Cech

Belletti – Terry – Carvalho – A. Cole

Mikel – Essien – Lampard

Malouda – Anelka – Kalou

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Liverpool sendte i 1/8-finalerne spanske Real Madrid ud med samlet 5-0, efter en flot sejr på hele 4-0 på hjemmebane, og har også i Premier League set stærke ud. Chelsea kom videre til kvartfinalerne på bekostning af Juventus, der blev sendt ud med et samlet nederlag på 3-2. I Premier League har Chelsea blot tabt en enkelt kamp siden Guus Hiddink kom til, og det er dermed to hold med gode resultater i bagagen, der tørner sammen.

Vi forudser et tæt opgør, der ikke vil byde på mange mål, og hvor der vil blive gået til stålet for begge mandskabers side. Vores bud på kampens resultat er uafgjort, 1-1.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu