Наши партнеры

MenuCL-optakt: Inter – Panathinaikos

Champions League

Sejrer de på hjemmebane i aften, lukker Inter kampen om gruppe B’s førsteplads. Gæsterne fra Panathinaikos kan stadig nå andenpladsen i gruppen.

De foregående tre sæsoners italienske mestre fra Inter har i denne sæson foreløbigt manglet en smule af den suverænitet, der tidligere er blevet lagt for dagen. Resultaterne er blevet mere knebne, og som følge deraf er afstanden til de jagtende hold også blevet mindre.

Endnu har man heller ikke udelukket tvivlen om videre deltagelse i Champions League, hvor man ellers fremstår som det klart stærkeste hold i gruppen. Alligevel er det blevet til svipsere ude mod Anorthosis Famagusta og hjemme mod Werder Bremen. Begge kampe endte med pointdeling, selvom Inter kunne være endt som sejrherre, om man blot havde holdt fokus hele vejen gennem kampene.

Nu står man i stedet i den situation, at der skal skaffes en sejr for at eliminere enhver tvivl om den fortsatte forbliven i europæisk fodbolds fineste turnering. Hjemme i den italienske Serie A er man dog lige så stille ved at have fod på tingene. Fire kampe i træk er vundet, og man har derudover ikke tabt siden lokalbraget mod Milan i femte spillerunde.

Aftenens græske modstander vil heller ikke tænke tilbage på deres første indbyrdes opgør i dette gruppespil med glæde. Her vandt Inter med 2-0 på mål af Mancini og Adriano.

Gennem sin 100 år lange historie har Panathinaikos været en dominerende faktor i græsk fodbold såvel nationalt som internationalt. 19 gange ar man ved sæsonafslutningen kunnet lade sig fejre som græske mestre, og man er indtil videre det eneste hold i græsk fodbolds historie, der er nået til en finale i europæisk fodbold.

Udover dette er man flere gange nået til semifinalerne, senest i Champions League-kampagnen i 95/96-sæsonen. Indeværende Champions League-sæson har dog ikke været entydigt god, da man i anden kamp led et forsmædeligt nederlag til Anorthosis Famagusta fra Cypern. Rivaliseringen mellem de to nationer in mente blev denne fiasko ikke forbigået i de hjemlige medier, men siden valgte Panathinaikos at svare igen på passende vis.

Kampene mod Werder Bremen endte med at indbringe athenerne de fire point, de foreløbigt har skrabet sammen. Tilbage er så aftenens udekamp mod Inter samt hjemmekampen mod Anorthosis i sidste gruppespilskamp. Skal der også være Champions League at glæde sig til på den anden side af jul, skal Panathinaikos som minimum hente en sejr i en af de to kampe, og derudover håbe på, at Anorthosis ikke vinder over Werder Bremen i aften.

Forventede startopstillinger:

Inter:

Julio Cesar

Nicolas Burdisso – Walter Samuel – Marco Materazzi – Maxwell

Javier Zanetti – Esteban Cambiasso – Patrick Vieira – Sulley Muntari

Zlatan Ibrahimovic – Victor Obinna

Panathinaikos:

Mario Galinovic

Nikos Spyropoulos – Jose Sarriegi – Lucas Vyntra – Mikael Nilsson

Simao – Gilberto Silva

Gabriel – Alexandros Tziolis – Giorgios Karagounis

Vangelis Mantzios

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Styrkeforholdet taget i betragtning må det blive til en hjemmesejr til Inter. Af Inters to resterende kampe ligger den bedste mulighed for at hente tre point bestemt i aften. 3-0 kan det godt gå hen at blive.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu