Наши партнеры

MenuCL-optakt: Fiorentina – Bayern München

Champions League

Fiorentina var det formodede næststærkeste hold i gruppe F, men italienerne er ved at falde bag Lyon og skal bruge en sejr mod Bayern München på hjemmebane, for ikke at risikere, at være yderst pressede i deres to sidste kampe.

Når Fiorentina går ind til mødet med Bayern München, så er kravet helst en sejr. For Olympique Lyon er ved at stikke af fra italienerne med fem point for tre kampe imod Fiorentinas tilsvarende to. Hvis det lykkes Lyon at vinde mod gruppens bundhold, Steaua Bukarest, mens Fiorentina samtidig taber til Bayern, så er italienerne nemlig pisket til at vinde deres to sidste kampe, mens de skal håbe på, at Lyon tilsvarende taber deres to, hvoraf den ene er mod Fiorentina selv. En lidt stressende Champions League-situation for Cesare Prandellis hold, der ellers var udset som anden gruppefavorit efter Bayern München. Og det er et kompliment til klubben fra Firenze, hvis hold bare er blevet bedre og bedre. Og nu sigter man altså efter succes på højeste plan i Europa. Ikke dårligt af en klub, som for blot få år siden blev tvangsnedrykket på grund af økonomisk kaos.

Men mens de har været stærke hjemme i Serie A, så har de været anderledes dårligt kørende i Europa, med to uafgjorte mod Steaua og Lyon og så et 3-0-nederlag til Bayern i sidste spillerunde, og nu er den eftertragtede plads i ottendedelsfinalerne ved at ryge uden for rækkevidde. Det er man tvunget til at få rettet op på onsdag aften.

Det bliver dog svært, for modstanderne fra Bayern München har været godt kørende i Champions League. Oven i købet har man endelig genfundet melodien i Bundesligaen og er begyndt at vinde igen efter en horribel sæsonstart, hvor den nye træner og gamle måljæger, Jürgen Klinsmann, næsten ganske naturligt for Bayern München, efter sigende var ved at få sparket, i takt med at den ene kamp efter den anden blev tabt. Nu er de endelig på rette kurs igen i Sydtyskland og er langsomt ved at klatre op gennem Bundesliga-tabellen igen. Imens problemerne har tårnet sig op hjemme i Tyskland, har man som sagt været ganske anderledes sikre i Champions League, og her ligger man stødt i svinget til at gå videre. En sejr over Fiorentina vil sikre tyskerne adgang til ottendedelsfinalerne, da de i så fald ikke vil kunne falde længere ned end andenpladsen i gruppen.

Forventede startopstillinger:

Fiorentina:

Frey

Vargas – Gamberini – Krøldrup – Pasqual

Kuzmanović – Donadel – Montolivo

Santana – Gilardino – Mutu

Bayern München:

Rensing

Oddo – van Buyten – Lucio – Lahm

Schweinsteiger – van Bommel – Ze Roberto – Ribéry

Klose – Toni

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Det stærke Fiorentina-hold vil her endelig vise deres sande styrke og give Bayern München rigeligt at se til. Men det er måske ikke helt nok til at overkomme tyskernes effektivitet og klasse. Vi tror på, at kampen ender 1-1.

Skrevet af Philip Blüdnikow.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu