Наши партнеры

MenuCL-optakt: Fenerbahçe SK – Chelsea FC

Champions League

Fenerbahçe har imponeret i denne sæsons Champions League, og møder i aftenens kvartfinale engelske Chelsea. Zicos mandskab får sin opgave for, men har været skræmmende stærke på hjemmebane.

Der var næppe mange, der havde regnet med, at tyrkiske Fenerbahçe ville være blandt de tilbageværende hold når vi nåede kvartfinalerne. Holdet har imponeret i turneringen, hvor de specielt på hjemmebane, har vist deres styrke. Fenerbahçe er således sammen med Manchester United det eneste mandskab, der har vundet samtlige hjemmekampe. Holdets hjemmebane, Sükrü Saracoglu, er et svært sted at være gæster, da der altid er en enorm støtte til værterne.

Dette fik Christian Poulsens Sevilla at mærke i 1/8-finalerne, hvor Fenerbahçe efter straffesparkskonkurrence havde sendt spanierne ud af turneringen. I dagens kvartfinale venter engelske Chelsea, der i 1/8-finalen sikkert slog Olympiakos 3-0 samlet. Chelsea har aldrig tabt en kamp i Tyrkiet, og sidst de var i landet i 2003, besejrede de Besiktas med 2-0.

Meget vil sikkert afhænge af, hvordan de engelske gæster vælger at gribe kampen an. Fenerbahçe er nødsaget til at angribe i dagens kamp, da de uden en sejr i den første kamp, får utroligt svært ved at spille sig videre. Det er derfor ikke usandsynligt, at gæsterne vil være lidt tilbageholdende, da et uafgjort resultat vil være et udmærket udgangspunkt for englænderne inden returopgøret i London.

Chelsea har de senere år lagt vægt på at stå godt i defensiven, og med John Terry som manden, der går forrest, får Fenerbahçe ikke let ved at finde vej gennem den bagerste kæde. Skal det lykkes, skal tyrkerne sætte deres lid til den brasilianske kreatør, Alex, der er deres nok stærkeste kort. Alex scorede i weekendens 2-1-sejr over Besiktas to mål, og har lavet imponerende 70 mål i 116 kampe.

Fenerbahçe skal dog også holde øje med Chelseas målfarlige ivorianer, Didier Drogba, der er ved at finde formen igen, efter African Nations Cup, der tog hårdt på kræfterne. Drogba har bevist, at han ikke behøver meget plads, og han har således nettet tre gange i de seneste tre kampe.

Det er den danske dommer, Claus Bo Larsen, der skal dømme opgøret i Istanbul.

Forventede startopstillinger:

Fenerbahçe SK: Demirel – Vederson, Edu, Lugano, Turaci – Boral, Aurelio, Sahin, Deivid – Alex – Kezman.

Chelsea FC: Cudicini – Ferreira, Carvalho, Terry, A. Cole – Essien, Makelele – Ballack, Lampard, J. Cole – Drogba.

TotalBold.dk’s bud på kampen: Selvom Fenerbahçe har vist imponerede spil i denne sæson, så tror vi ikke, at de kan overvinde Chelsea, der simpelthen er for stærke i defensiven. Værterne vil sandsynligvis spille offensivt, mens gæsterne nok vil holde lidt mere igen. Derfor tror vi, at opgøret ender uafgjort, 1-1.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu