Наши партнеры

MenuCL-optakt: FC Barcelona – Manchester United

Champions League

Barcelona har kvaler i ligaen, men har ingen problemer i international sammenhæng. Manchester United dominerer i ligaen, og er ligesom Barcelona nået til semifinalen i Champions League. Herfra må et af de to hold sige farvel til pokalen med de store ører.

Når Barcelona og Manchester United i aften tørner sammen, vil der være størst pres på hjemmeholdet. De fleste fodboldfans bekendt, står det grelt til i Katalonien. I hvert fald ligamæssigt. For at være helt præcis, har holdet ikke vundet en ligakamp i fire opgør.

Alex Ferguson derimod, har stor succes i ligaen. Her forsvarer man i øjeblikket 1. pladsen, tre point foran Chelsea. Alex Ferguson kan komme ud i at skulle prioritere i forhold til ligaen, hvilket kan være en lille bagdel for den engelske trup. Barcelona har trods alt ikke andet at kæmpe for, hvilket gør, at de kan gå ind til aftenens semifinale med fuld slagkraft.

Frank Rijkaard fortæller ganske kort om kampen.

“Jeg kan se at alle er motiverede. Vi alle ønsker det samme. Vi er i stand til at gøre det og vi har stor lyst til at bevise det,” fortæller han. Også Barcelona-keeperen Victor Valdes ser positivt på holdets semifinale.

“Det bliver hårdt at stå ansigt til ansigt med en modstander, som vi ved, er svær en svær modstander, men vi har en stor tro på vores chancer,” siger 26-årige Valdes.

Man må dog, som Rijkaard selv hentyder, ikke undervurdere Manchester United, som spiller noget af Europas hurtigste fodbold. Ærgerligt for Barcelona er det, at Carlos Puyol sidder ude, hvilket gør at den aldrende Lillian Thuram er blevet indkaldt som substitut. Det skyldes også, at brasilianske Edmilson sidder ude med karantæne. Lionel Messi kan få comeback i et af sæsonen vigtigste opgør.

Hos Manchester United må man undvære den konstant skadesplagede Louis Saha, men udover franskmanden er truppen fuldtallig. Det gælder både Wayne Rooney, van der Sar og Owen Hargreaves, som alle er tilbage efter skader.

Forventede startopstillinger:

FC Barcelona: – Valdes – Sylvinho – Marquez – Milito – Zambrotta – Xavi – Toure – Iniesta – Deco – Messi – Eto’o

Manchester United: – van der Sar – Evra – Vidic – Ferdinand- Brown – Carrick – Hargreaves – Giggs – Scholes – Ronaldo – Rooney

Totalbold.dk’s bud på et resultat:

Der er både aspekter, som siger for og imod en hjemmesejr til Barcelona. Holdet er i krise, og spillerne har simpelthen ikke fundet hinanden. Det har Manchester United til gengæld, hvilket på mange måder lægger dem ud som favoritter.

Ydermere satser redaktionen på en 2-1-hjemmesejr til Barcelona, da katalanerne kan fokusere 100 % på europæisk fodbold, hvilket også vil være nødvendigt, hvis sæsonen skal fremstå hæderligt i historiebøgerne.

Der er intet at kæmpe for i ligaen, hvilket klubben bør drage nytte af. Tilmed er hjemmebanefordelen aldrig at foragte. En smal sejr til Barcelona, med eventuelt Manchester United-mål virker sandsynligt. Hold øje med Lionel Messi og Christiano Ronaldo.Kommentér

En kommentar til “CL-optakt: FC Barcelona – Manchester United

  1. Ikercasillas siger:

    Hej jeg må desværre sige at ovenstående er rimelig idiotisk skrevet.. Fc Barcelona har alt at kæmpe for i ligaen, alle ved de ikke er stærke nok til 1 pladen, men de må kæmpe hårdt for 2 pladsen, hvis de slutter som en 3'er eller 4'er vil det være helt katastrofalt, og jeres bud på 2-1 sejr var vist ikke helt velovervejet.. ?:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu