Наши партнеры

MenuCL-optakt: Chelsea – Liverpool

Champions League

Chelsea vandt de to klubbers første Champions League-kvartfinale 3-1 på Anfield, og Liverpool er således tvunget til at score mindst tre mål i returkampen i London, hvis de skal videre til semifinalen.

Liverpool fik den bedst tænkelige start på den første Champions League-kvartfinale mod Chelsea, da Fernando Torres sparkede værterne i front efter kun seks minutters spil. Chelsea lod sig dog ikke slå ud af den hurtige scoring, og forsvarsspilleren Branislav Ivanovic gjorde det først til 1-1 og senere til 1-2 for The Blues, i begge tilfælde på hovedstød efter dødbolde, hvor Liverpool ikke så imponerende ud.

Det lykkedes også for Chelsea at komme på 1-3 ved Didier Drogba, og da Liverpool ikke formåede at komme tilbage, vandt Chelsea kampen 1-3, og står dermed med et godt udgangspunkt inden returkampen på Stamford Bridge.

Siden den første kvartfinale har begge klubber været i aktion i Premier League, og begge sejrede. Liverpool vandt i overbevisende stil 4-0 over Blackburn, hvor danske Daniel Agger stod for kampens tredje scoring. Chelsea så ligeledes ud til at styre mod en sikker sejr mod Bolton, hvor Guus Hiddinks tropper var foran 4-0 indtil tyve minutter før tid. På otte minutter scorede Bolton tre mål, og spændingen i opgøret var dermed tilbage. Det lykkedes dog Chelsea at holde Bolton fra at score yderligere, og man hentede derfor en vigtig 4-3-sejr.

En ting Chelsea stor succes med i kampen mod Liverpool var at lukke ned for Steven Gerrard på midtbanen – et arbejde Michael Essien hovedsageligt stod for. Det vides endnu ikke, om Gerrard, der sad på bænken hele Liverpools kamp mod Blackburn, bliver klar til Champions League-kampen mod Chelsea. Gerrard rejser med Liverpool til London, og træner Rafael Benitez vil tirsdag beslutte, om han skal spille.

”Steven får det bedre og bedre. Han har arbejdet med fysioterapeuten og vil træne senere i dag. Vi vil derefter diskutere om situationen med lægerne, men Steven rejser med holdet til London, og jeg vil træffe en beslutning i morgen,” siger Benitez ifølge BBC.

I Chelsea-lejren er man opmærksom på, at man ikke må tage for let på returkampen, selvom Liverpool skal score hele tre mål, for at gå videre. Holdets manager Guus Hiddink har tidligere påpeget, at Liverpool har leveret imponerende resultater i lignende situationer før.

”Vi skal være meget forsigtige. Vi siger det ikke kun for at være høflige, det er en kendsgerning. Selvfølgelig står vi i en god position, men hvis vi tror, vi let kan klare det, så har vi tabt på forhånd,” siger Guus Hiddink til Chelseas officielle hjemmeside.

Chelseas anfører John Terry kommer ikke i kamp mod Liverpool, da han skal afsone karantæne. Til gengæld er Ricardo Carvalho klar, og han ser ud til at skulle spille i midterforsvaret sammen med Alex.

Javier Mascherano vender tilbage efter karantæne, og er klar til at erstattet Lucas, mens det som nævnt er uvist, om Steven Gerrard bliver klar til opgøret.

Forventede startopstillinger:

Chelsea:

Cech

Ivanovic – Alex – Carvalho – A. Cole

Lampard – Essien – Ballack

Malouda – Drogba – Kalou

Liverpool:

Reina

Arbeloa – Carragher – Skrtel – Aurelio

Kuyt – Mascherano – Alonso – Gerrard – Riera

Torres

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Der var nok ikke mange, der havde regnet med, at Chelsea ville vinde det første opgør 3-1 på Anfield. Chelsea spillede dog en god kamp og viste god moral, efter at være kommet bagud tidligt i opgøret. Liverpool viste svaghedstegn ved dødbolde, og skal være bedre i returkampen.

En tidlig Liverpool-scoring kan give gæsterne tro på tingene, men det bliver svært at score tre mål på Stamford Bridge. Vi tror, at Chelsea går videre til semifinalen efter 1-1 mod Liverpool.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu