Наши партнеры

MenuCL-optakt: Chelsea FC – Fenerbahçe SK

Champions League

For en uge siden slog Fenerbahçe overraskende favoritterne fra Chelsea med 2-1 i det første Champions League-kvartfinaleopgør, som blev spillet nede i den tyrkiske heksekeddel. I aften spilles så det uforudsigelige returopgør i London.

Der rejste sig et brøl af en anden verden på Şükrü Saracoğlu Stadion i Istanbul, da Fenerbahçes angriber, Deivid, med et dommedagshug 10 minutter før tid smadrede bolden i mål bag en chanceløs Carlo Cudicini og dermed overraskende afgjorde den første Champions League-kvartfinale mellem Fenerbahçe og Chelsea til tyrkernes fordel med 2-1.

Brasilianske Deivid havde ellers haft en uheldig rolle tidligere i kampen, da han havde scoret det selvmål, som havde givet Chelsea føringen, men netop derfor var forløsningen desto så meget større for den hurtige frontløber, da hans spektakulære mål gav Fenerbahçe gode odds på hånden inden returmødet i London, som finder sted denne tirsdag aften.

For gode odds er netop, hvad Fenerbahçe og deres fanatiske fans har brug for, hvis de skal gå videre. For selv med et-målsføringen i baghånden skal tyrkerne spille op til deres bedste, hvis ikke de skal smides ud af englænderne, som i den grad har statistikkerne til deres fordel: Fodboldhistorikere skal nemlig hele 25 måneder tilbage i tiden for at finde London-klubbens seneste nederlag på hjemmebane i Champions League. Siden har man spillet ti Champions League-kampe på Stamford Bridge uden nederlag til følge.

Den anden statistik, som taler for, at Chelsea kan vende resultatet fra første kamp er Fenerbahçes Champions League-udebanestatistik, som er lige så dårlig, som Chelseas hjemmebanestatistik er god. Man har ikke formået at vinde én af de sidste syv Champions League-udekampe, hvor seneste sejr kom mod Sparta Prag, som blev besejret i Tjekkiet helt tilbage i november 2004.

Fenerbahçe kan dog godt leve med, at begge statistikker stadig vil stå efter aftenens kamp, da uafgjort kan være nok til at sende tyrkerne videre til semifinalen, hvilket således ikke vil bryde hverken Chelseas eller Fenerbahçes egen statistik.

Men Fenerbahçe er ikke et hold, som bare stiller sig ned på egen banehalvdel i håb om, at det uafgjorte resultat vil være nok til et videre avancement. Holdet er således et rimelig offensivt indstillet mandskab, som ikke forsømmer en chance for at komme frem af banen. Det blev meget godt symboliseret i holdets to fantastiske kampe mod Sevilla i denne sæsons Champions League- 1/8-finaler, som efter to gange 3-2 til hjemmeholdet og samlet 5-5 blev afgjort på straffespark.

Fenerbahçe-træner Zico, som i 80’erne selv var en af verdens bedste offensive spillere, udtalte da også på pressemødet før aftenens kamp, at holdets offensive stil var en af hovedgrundene til, at man stadig var med i Champions League, og at man ikke agter at stille sig ned i banen for at forsvare holdets 2-1-føring fra den første kamp.

Forventede startopstillinger:

Chelsea FC: Cudicini – Essien, Terry, Carvalho, A. Cole – Makelélé, Ballack, Lampard, J. Cole, Kalou – Drogba

Fenerbahçe SK: Volkan – Gokhan, Lugano, Edu, Vederson – Aurélio, Maldonado, Boral, Alex – Deivid, Kezman

TotalBold.dk’s bud på kampen:

En uforudsigelig kamp, hvor udfaldet står og falder med, hvilket hold, der rammer dagen. Vi tror på en 1-0-sejr til Chelsea, som også vil give dem den samlede sejr.

Skrevet af Philip BlüdnikowKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu