Наши партнеры

MenuCL-optakt: Chelsea FC – FC Barcelona

Champions League

Et målløst første opgør giver et klart indtryk af, at alting er åbent til returopgøret. Både Chelsea og FC Barcelona fortjener en plads i finalen, og der er lagt op til dramatik og spænding til sidste fløjt, når de onsdag aften tørner sammen på Stamford Bridge.

Chelsea fik en god optakt ved lørdag at hente en hjemmesejr i Premier League med 3-1 mod Fulham. Bedre gik det dog FC Barcelona, der holdt legestue med Real Madrid på hovedstadsklubbens hjemmebane, Santiago Bernabeu. De ydmygende cifre på 6-2 siger alt om, at catalanerne er godt kørende for tiden.

En plads i finalen for efterfølgende at løfte trofæet i vejret vil således være kronen på værket for Barcelona efter en forrygende sæson. Klubben har i indeværende sæson spillet 53 kampe i diverse ligaer og turneringer, hvor det er blevet til 39 sejre, ti uafgjorte og blot fire nederlag.

Chelsea har dog også haft en glimrende sæson ved i 54 kampe at have vundet 33, spillet 15 uafgjort og tabt seks. De vil naturligvis kæmpe hårdt for igen at stå i Champions League-finalen, som de sidste år tabte på straffesparkskonkurrence til Manchester United.

Med det smertelige nederlag i frisk erindring siger Chelseas midtbane-general, Frank Lampard, til goal.com:

”Der er en følelse af beslutsomhed, fordi vi er professionelle, der hungrer efter succes i vores klub. Og vi har faktisk opnået at vinde alt i hjemligt regi, så det er europæisk succes, der stadig mangler. Jeg ved, hvad folk tænker, når de siger, at vi har en forbandelse hængende over hovedet: jo flere år, der går, og jo tættere du kommer pokalen og det mislykkes, tænker man på, om det nogensinde vil lykkes.”

At det første opgør for en uge siden endte målløst var lidt af en bedrift af Chelsea, da det var første gang i denne sæson, at Barcelona ikke fik scoret på hjemmebane. Chelsea har da også en god statistik i europæisk sammenhæng ved at have vundet tretten af de seneste sytten opgør. Pudsigt nok var Chelseas seneste nederlag på hjemmebane i Champions League-turneringen til netop Barcelona, der i 2006 vandt 2-1.

Barcelonas forsvarsspiller, Rafael Marquez, får ikke mulighed for at spille på grund af en skade, men han er fortrøstningsfuld med hensyn til, at Barcelona spiller sig i Champions League-finalen. Han siger til UEFA.com:

”Barcelona spiller fantastisk fodbold, og de har kvaliteterne og potentialet til at vinde Champions League. Vi kunne ikke slå Chelsea på hjemmebane, men vi er selvsikre, dog uden at miste respekten for vores rivaler. Jeg kan ikke selv tage del i spillet de næste uger på grund af skaden, jeg har pådraget mig, men vi har en stærk trup, og jeg har fuld tillid til mine holdkammerater.”

En interessant detalje omkring kampen er, at der hos begge mandskaber er spillere, der med et gult kort vil gå glip af en eventuel finale. Det drejer sig blandt Chelsea-spillerne om Nicolas Anelka, Michael Ballack og Alex, mens det hos Barcelona er Daniel Alves og Sergio Busquets.

Chelsea kunne i første opgør ikke benytte Ashley Cole på grund af karantæne, men afløser Bosingwa spillede en god kamp. Cole er nu tilbage og må forventes at figurere i startopstillingen, mens Bosingwa formodentlig rykker over på den anden back i stedet for Ivanovic.

FC Barcelona må undvære begge midterforsvarere: Rafael Marquez blev skadet i første opgør og er ude resten af sæsonen, mens Carles Puyol har karantæne efter et gult kort i første opgør. Også den dobbelte målscorer mod Real Madrid, Thierry Henry, er tvivlsom. Han blev først meldt ude af truppen på grund af en knæskade, der endda ville holde ham ude i flere uger, men efterfølgende har klubben meldt, at han skulle være klar.

Forventede startopstillinger:

Chelsea:

Petr Cech

Jose Bosingwa – Alex – John Terry – Ashley Cole

Nicolas Anelka – Michael Essien – Frank Lampard – Michael Ballack – Florent Malouda

Didier Drogba

FC Barcelona:

Victor Valdes

Dani Alves – Éric Abidal – Gerard Pique – Sylvinho

Lionel Messi – Touré Yaya – Andrés Iniesta – Xavi – Thierry Henry

Samuel Eto’o

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Dette er måske den mest åbne kamp, der længe er set. Man kan læse en masse statistik, kigge på spillermaterialet, gense det første opgør og alligevel ikke blive særlig sikker på, hvordan kampen ender. Ethvert resultat fra 0-0 til 4-4 og alle kombinationerne herimellem lyder faktisk muligt.

Vi vover pelsen og lægger os fast på et uafgjort resultat, nemlig 2-2.

Skrevet af John Vestergaard.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu