Наши партнеры

MenuCL-optakt: Celtic – Manchester United

Champions League

Celtic har stærkt brug for en sejr hjemme på Celtic Park for at hænge på Villareal, som er ved at løbe væk i toppen af gruppe E. Men det bliver svært, for modstanderen onsdag aften er de regerende europæiske mestre, Manchester United.

Det kan dog ikke helt skræmme skotterne, som skal bruge al deres britiske kampgejst og gå-på-mod, i hvad aviserne populært kalder ”The Battle of Britain”. Celtic har det trods alt lille men varme statistiske rygstød, at det faktisk for to sæsoner siden lykkedes at slå Manchester United hjemme i Skotland, da man stod i en lignende situation. Her scorede skotternes japanske midtbanetroldmand, Shunsuke Nakamura, fra et frispark fra godt og vel 30 meters afstand, inden Luis Saha brændte et straffespark i overtiden til de ekstatiske skotters glæde. Men det bliver selvfølgelig svært at gentage bedriften mod det supererfarne hold, som Alex Ferguson har fået stablet på benene.

De har nemlig udviklet en europæisk attitude, som mest af alt går ud på at gøre arbejdet færdigt med et par hurtige mål, og så stille og roligt køre den hjem derfra. Det så man også i den første kamp mellem de to hold på Old Trafford fra sidste spillerunde af, hvor de røde fra Manchester stille og roligt kørte en 3-0-sejr hjem efter Dimitar Berbatovs åbningsmål efter den halve time, og man kunne let forestille sig samme scenarie finde sted oppe i Glasgow.

Alex Ferguson har overraskende valgt at spare Edwin van der Sar til kampen og i stedet vil den talentfulde englænder, Ben Foster, stå i målet.

Forventede startopstillinger:

Celtic FC:

Boruc

Hinkel – Caldwell – McManus – Wilson

Maloney – Brown – Hartley – Robson

McDonald – Sheridan

Manchester United:

Foster

O’Shea – Vidic – Ferdinand – Evra

Ronaldo – Scholes – Carrick – Nani

Berbatov – Rooney

TotalBold.dk’s bud på kampen:

Celtic skal mere eller mindre vinde for at følge med i kampen om de to videregående pladser, men overmagten er stor, når det gælder Manchester United. Det engelske hold kører sejren hjem med 2-0.

Skrevet af Philip Blüdnikow.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu