Наши партнеры

MenuCL-optakt: AC Milan – FC Zürich

Champions League

Slaget skal i stå i Italien, hvor AC Milan tager imod schweiziske FC Zürich. Milaneserne har ikke spillet særligt prangende denne sæson, mens FC Zürich kæmper for pengene, selvtilliden og de få point i Champions Leagues gruppe C.

De schweiziske mestre FC Zürich lagde den europæiske sæson ud med at tabe 5-2 til Real Madrid. De spanske giganter kæmper hårdt for at komme på rette kurs, hvilket har udmundet i sejre i samtlige af deres kampe. Dog viste holdet også en vis arrogance, hvilket var grunden til at Zürich overhovedet kunne score mål mod madrilenerne, som dog betragtes som værende gruppens absolutte favoritter.

AC Milan har ikke haft en god sæson indtil videre med den tidligere brasilianske landsholdsspiller Leonardo ved roret. Selvom man startede ud med en 2-1-sejr over Olympique de Marseille i gruppespillet, så har holdet blot scoret ét enkelt mål på hjemmebane hele sæsonen, hvilket Zürichs træner Bernard Challandes vil forsøge at udnytte, da kampen skal spilles på San Siro.

FC Zürich er seedet til at være gruppens bundprop, da man forventer at franske Marseille kan snuppe tredjepladsen og dermed en adgangsbillet til Europa League. Dog kan Ligue 1-klubben overraske, da man uden tvivl var det mest dominerende hold i Champions League-åbningskampen mod ustabile Milan, som dermed skal forsøge at bryde forbandelsen i aften med en sikker sejr over Zürich. Challandes vil prøve intensivt at få sine tropper til at drive gæk med Milan-forsvaret, der har set bedre dage.

“Milan har problemer i øjeblikket og vi håber at vi kan få overtaget, men det er ikke let. Sandt nok, de har ikke scoret mange mål denne sæson, men de har heller ikke ladet mange gå ind. Jeg tror på mit holds kvaliteter og jeg vil ikke sige særligt meget om Milan,” siger Zürichs træner til UEFA.

Netop Milan-træneren Leonardo lægger fokus på spillernes store rutine i Champions League, hvor den aldrende trup uden tvivl er sværvægtere.

“Det er gået op og ned ad bakke denne sæson. Det er aldrig let at spille så mange kampe på få dage. Vi deltager i Champions League-turneringen, og vi skal fokusere på det. Vi behøver ikke at ændre os meget. Vi ved, hvordan man spiller i Europa. Jeg har ingen bekymringer,” lyder det selvsikkert fra Leonardo.

Milan mangler en del profiler op til kampen, da den faste målmand Christian Abbiati meldes ude pga. knæproblemer, mens også Marco Borriello, Davide Di Gennaro og Thiago Silva er ude i aftenens opgør.

I FC Zürichs tilfælde manger kun én spiller, men det er til gengæld en vigtig spiller. Éric Hassli har brækket sit skinneben og er således ikke med. Foruden Hassli meldes Alexandre Alphonse tvivlsom på grund af sygdom.

Forventede startopstillinger:

AC Milan:

Marco Storari

Ignazio Abate – Alessandro Nesta – Kakha Kaladze – Gianluca Zambrotta

Gennaro Gattuso – Andrea Pirlo – Mathieu Flamini

Clarence Seedorf

Filippo Inzaghi – Alexandre Pato

FC Zürich:

Johnny Leoni

Florian Stahel – Hannu Tihinen – Alain Rochat – Philippe Koch

Silvan Aegerter

Adrian Nikci – Almen Abdi – Xavier Magairaz – Johan Vonlanthen

Dušan Đurić

TotalBold.dk’s bud på kampen:

AC Milan ser stærkest ud på papiret, hvor de rutinemæssige stærke spillere individuelt kan knuse FC Zürich. Et gammelt fodboldordsprog lyder at gejst altid vinder over rutinen på kampdagen, hvilket kan vise sig i aftenens opgør. Desuden har AC Milan en decideret dårlig statistik på hjemmebane, hvilket kan udnyttes af FC Zürich.

På trods af det tror vi at AC Milan henter samtlige tre point med en 2-1-sejr, hvor man trækker en sand arbejdssejr i land.

_________________________________________________________________________

Husk TotalBold.dk’s Champions League-tippespil,

hvor du kan deltage gratis i konkurrencen om et gavekort på 500 kroner til Unisport.dk! – Læs mere om spillet her.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu