Chelsea var overlegne i Norge

Rosenborg har overrasket alt og alle i Champions League, men i aftenens kamp mod Chelsea var nordmændene langt fra imponerende. The Blues kørte en sikker sejr hjem, og er dermed sikret en plads i 1/8-finalerne.

Rosenborg har imponeret i dette års Champions League, og derfor skulle Chelsea være varsomme, når de kom til Norge. De to klubbers første møde endte med en pointdeling, 1-1, på Stamford Bridge, og derfor var det et Rosenborg-mandskab, der ikke måtte undervurderes.

Det lod Chelsea dog heller ikke til at gøre. Det engelske storhold viste sig dog som det bedste hold fra start af. Syv minutter var der spillet af opgøret, da London-klubbens skarpe angriber, Didier Drogba, bragte de engelske vicemestre på 1-0.

I det tyvende minut var samme ivorianske angriber på pletten igen. Essien opsnappede en fejlaflevering, men fik bolden for langt fra sig. Bolden endte inde i feltet, hvor Drogba endte med at komme frem til bolden, og sende den ind bag Hirschfeld i Rosenborg-målet.

Det var The Blues, der styrede begivenhederne. Med fem minutter tilbage af første halvleg kom de foran hele 3-0. Det var den brasilianske forsvarsspiller Alex, der på et frispark sendte bolden ind bag Hirschfeld. Brasilianeren har tidligere på sæsonen vist prøver på sin sparketeknik, hvor han scorede et brag af et frisparksmål langt ude fra.

I anden halvleg skulle Rosenborg forsøge at rejse sig, men dette lykkedes ikke. Det var derimod Chelsea, der kom yderligere foran. Med et kvarter tilbage af kampen scorede Joe Cole på en returbold. Det skete i en situation, hvor Rosenborg mistede bolden, og Chelsea kom mange folk frem på banen. Hirschfeld reddede det første forsøg, men i anden omgang kunne han ikke gøre noget, da Joe Cole sendte bolden forbi ham.

Flere mål fik vi ikke i opgøret, som dermed endte med en overbevisende sejr på 4-0 til Chelsea. London-klubben er hermed sikret videre avancement fra gruppespillet.