Наши партнеры

MenuChampions League-optakt: 2. kamp – Gruppe E

Champions League

I aften skal holdene fra gruppe E-H i kamp for anden gang i den fornemme turnering. I gruppe E er AaB klar til sæsonens absolutte sportslige højdepunkt, når de tager imod de forsvarende mestre fra Manchester United. I Valencia-forstaden Villarreal tager byens stolthed imod skotske Celtic.

AaB – Manchester United

Dagen har været ventet med spænding i det nordjyske lige siden det blev offentliggjort, at AaB i gruppespillet skulle huse selveste Manchester United. Nu er dagen oprundet, men ålborgenserne har bestemt ikke fået den ønskede rytme eller optakt til kampen mod de engelske mestre. Selvom AaB vandt fredagens pokalkamp i Brønshøj, skulle der forlænget spilletid til at sikre de danske mestre videre deltagelse i turneringen. I SAS-Ligaen har AaB efter otte spillerunder stadig ikke fået tingene til at hænge sammen. Som følge heraf indtager man en lidet opmuntrende tiendeplads, hvor kun SønderjyskE og kriseramte Esbjerg klarer sig dårligere. Derimod kan AaB hente sin motivation i modstanderen fra det nordengelske, men i lige så høj grad fra deres europæiske resultater i løbet af de sidste halvandet år. Her har de nemlig vist sig at kunne løfte opgaven og byde selv de tungeste drenge trods, og skal der hentes point i aften, må devisen være den, at moralen skal være høj, og kampen skal spilles med fighterhjertet på rette sted.

Manchester United har heller ikke haft den ønskede start på sæsonen. Efter en sejr i Charity Shield-kampen mod Portsmouth har United hentet en række blandede resultater, hvor nederlaget til Liverpool var en våd klud i ansigtet, mens uafgjort mod Villarreal i første Champions League-runde og en tabt Super Cup mod Zenit Saint Petersborg må regnes for utilfredsstillende udfald. Til gengæld har United nu fået den portugisiske guldfugl Cristiano Ronaldo tilbage efter sommerens ankeloperation, og hans genindtræden på holdet kan blive meget værdifuld for United, der uden ham har virket statiske og idéforladte i offensiven. Ligeledes mangler det forgangne transfervindues eneste erhvervelse, Dimitar Berbatov, at bevise, hvorfor United betalte over 30 millioner pund for ham. Alt i alt bør der være motivation nok at hente hos ’De Røde Djævle’, og manager Alex Ferguson lover da også, at kampen i Aalborg bestemt ikke skal blive en gentagelse af 0-1-blamagen i København for to år siden:

”Det absolut vigtigste er, at vi udviser respekt over for AaB. De er en forholdsvist lille klub med kun omkring 10.000 tilskuere, men vi skal sørge for, at vi ikke ryger i fælden igen. Vi foretog nogle fejlvurderinger i udtagelsen af holdet mod FC København for to år siden, hvor vi troede, at vi var sikre i gruppen, og alligevel endte vi med at kæmpe for at komme videre.”, siger United-chefen.

Forventede startopstillinger:

Manchester United:

Van der Saar

Gary Neville – Rio Ferdinand – Nemanja Vidic – Patrice Evra

Cristiano Ronaldo – Paul Scholes – Anderson – Ji-Sung Park

Wayne Rooney – Dimitar Berbatov

AaB:

Karim Zaza

Kasper Bøgelund – Steve Olfers – Michael Beauchamp – Martin Pedersen

Thomas Augustinussen – Kasper Risgård

Jeppe Curth – Andreas Johansson – Thomas Enevoldsen

Marek Saganowski

Totalbold.dk’s bud på kampen:

Skal man forholde sig objektivt til kampen, må Manchester United siges at være storfavoritter, og efter den indledende uafgjort mod Villarreal har de brug for alle de point, de kan skrabe sammen. AaB går en meget svær kamp i møde. United vil, desværre for dansk fodbold, vise sig for stor en mundfuld for AaB, der taber 0-2.

______________________________________________________________________________

Villarreal – Celtic

Hjemmeholdet i denne anden kamp i gruppe E har fået en fremragende start på sæsonen, i kraft af de fortsat rider på bølgen af succes fra sidste sæson. Fem runder inde i dette års Primera Division topper Villarreal ligaen sammen med Valencia. Ganske vist er positionen nået gennem et umiddelbart overkommeligt kampprogram. Ikke desto mindre har man dog bevaret fokus mod hold, der har vist sig i stand til at drille mastodonterne fra Madrid og Barcelona. Den resultatmæssige gode form er siden sæsonstarten udsprunget fra et godt kollektiv, hvilket også afspejler sig i holdets målscorere. Foreløbigt har holdet tegnet sig for syv scoringer i den hjemlige turnering, af hvilke kun Santi Cazorla og Joseba Llorente har scoret to hver. Dette skal også ses i lyset af, at sidste sæsons målslugere, Giuseppe Rossi og Nihat Kahveci, har været ude med skader. Nu er duoen så småt klar til atter at forvirre modstandernes forsvar. Således scorede Rossi det eneste mål i holdets 1-0-sejr over Sporting Gijon i weekenden. Båret frem af hjemmepublikummet på El Madrigal skal Villarreal så se, om de kan fortsætte stimen mod Celtic.

Skotske Celtic har fået en næsten planmæssig start på sæsonen, hvis man blot kigger på resultaterne. Old Firm-opgøret mod Glasgow Rangers havde man hellere vundet end tabt med 4-2, og at man ikke slog AaB i første gruppekamp må siges at være en skuffelse for de mangedobbelte nationale mestre. Spillemæssigt har holdet dog ladt en del tilbage at ønske. Den optimale og flydende startopstilling giver ikke sig selv endnu, så et godt sted at vende vil være aftenens opgør mod østspanierne fra Villarreal. For at returnere til de skotske sletter med point er Celtic nødt til at slå Villarreals hurtige pasningsspil i stykker med fysikken. Derudover skal man for alt i verden forsøge at stække spaniernes små spilopmagere i den offensive firkløver, Rossi, Nihat, Cazorla og Ibagaza. Lykkes det for Celtic, så har de muligheder for at få noget ud af opgøret, men det vil kræve en disciplineret indsats fra første til sidste fløjt for at bryde deres historisk dårlige udebanestatistik i turneringen. Hidtil har man kun hentet et enkelt point på fremmed græs i alle de år, man har deltaget.

Forventede startopstillinger:

Villarreal:

Diego Lopez

Angel – Diego Godín – Gonzalo Rodrigues – Joan Capdevilla

Santi Cazorla – Marcos Senna – Ariel Ibagaza – Robert Pires

Giuseppe Rossi – Joseba Llorente

Celtic:

Artur Boruc

Andreas Hinkel – Stephen Caldwell – Stephen McManus – Lee Naylor

Shunsuke Nakamura – Scott Brown – Barry Robson – Paul Hartley – Aiden McGeady

Jan Vennegoor of Hesselink

Totalbold.dk’s bud på kampen:

Villarreal er nærmest usårlige på hjemmebane, og med et flydende pasningsspil, hurtighed og individuelle egenskaber bliver det en meget svær kamp for Celtic. Kampens vinder bliver Villarreal, resultatet bliver 1-0.

Skrevet af Peter Nielsen.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu