Наши партнеры

MenuCeltic tilkæmpede sig flot uafgjort

Champions League

Celtic skulle på en svær opgave hjemme på Celtic Park, hvor modstanderne var de forsvarende Champions League-mestre fra Manchester United. Men via en flot fight fik skotterne tilkæmpet sig et uafgjort resultat.

En sejr var påkrævet, hvis Celtic skulle bevare et minimalt håb om at kunne trække forbi Manchester United eller Villareal i topen af gruppen. Men overmagten så stadig ud til at blive for stor for skotterne, der fra start blev presset i bund af Manchester United med to gode chancer til Cristiano Ronaldo, og kampen lignede om nogen en gentagelse af englændernes walk-over fra de to holds første opgør på Old Trafford, som endte 3-0 til de røde.

Men oppe foran har Celtic en yderst farlig herre i australske Scott McDonald. En ægte målræv, som ikke må få for meget plads, inden han bider, hvilket med al tydelighed blev vist, da han efter tretten minutters United-dominans pludselig slog til og fikst lobbede bolden over Ben Foster i United-målet på en superintelligent afslutning. Overraskende 1-0 til Celtic.

Naturligt for et hold af Uniteds klasse øgede de med det samme tempoet efter at være kommet bagud, og Rio Ferdinand var to gange tæt på at score på hjørnespark, hvoraf hans ene forsøg blev reddet af Gary Caldwell på selve målstregen. Men på trods af det øgede pres, så holdt Celtic halvegen ud og kunne overraskende tage den meget vigtige 1-0-føring med sig til anden halveg.

Det blev så en anden halveg, hvor Celtic skulle bruge al deres britiske fight for at holde United stangen. Hartley og Caldwell blokerede begge fremragende forsøg fra Michael Carrick og Carlos Tévez, mens Artur Boruc i målet stod glimrende som sædvanligt.

Manchester United forsøgte sig med flere offensive tiltag for at få udlignet, og den til lejligheden bænkede Wayne Rooney blev med et kvarter igen sendt på banen. Han fik da også sat sit aftryk med et karakterisk hug fra distancen, som Boruc endnu engang på glimrende vis måtte redde.

Men på trods af alt deres kæmpen, så måtte Celtic kapitulere med blot seks minutter af den ordinære spilletid igen, da Ronaldos vanvittigt skruende spark blev blokeret af Boruc og røg ned til dagens vikarierende United-anfører, Ryan Giggs, som nemt kunne skubbe bolden ind til en trods alt fortjent udligning.

Celtic holdt dog resten af kampen ud og fik på allermest ærefulde vis et enkelt point ud af anstrengelserne, som dermed holder dem á point med AaB i kampen om gruppens tredjeplads, der giver adgang til UEFA-Cuppen. En top 2-placering må de dog nok kigge langt efter, mens United lige ved og næsten er sikret videre deltagelse i turneringen.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu