Наши партнеры

MenuBrøndby løste svær opgave

Europa League

Med 2-2 i udekampen mod Legia Warszawa er Brøndby videre i Europa League-turneringen og dermed med i bowlen, når der i morgen trækkes lod til sidste kvalifikationsrunde før gruppespillet. Det holdt dog hårdt mod et polsk mandskab, der gav Brøndby kamp til stregen.

Legia Warszawa viste sig at være en særdeles kompetent modstander, men Brøndby-spillerne var trukket i arbejdstøjet og var skarpest i en jævnbyrdig kamp. Første halvleg begyndte jævnbyrdigt med masser af tætte dueller og godt kombinationsspil i et højt tempo, mens Brøndby kom bedre med i anden halvleg, som blev mere spændende end velspillet.

Brøndbys cheftræner, Kent Nielsen, havde forud for kampen efterlyst større effektivitet, og man må på baggrund af træfsikkerheden efter hjørnespark sige, at han fik sit ønske opfyldt. Det var nemlig to hjørnespark, der banede vejen for Brøndbys scoringer.

Målmand Stephan Andersen var kraftigt involveret i Legias første mål, men spillede sig op med en række fantastiske redninger, som skabte grobund for det uafgjorte resultat.

Brøndby fik den bedst tænkelige start, da de allerede efter fem minutter fik et hjørnespark. Bolden blev sparket hårdt og præcist ind i panden på Max von Schlebrügge, der kunne bringe danskerklubben foran med 1-0.

Dermed havde Brøndby fået hentet det udebanemål, de var bagud, men Legia lod sig langtfra presse af kampens udvikling. Tværtimod satte de tempoet yderligere op og lagde et højere pres, hvilket betød, at den sidste halve time af halvlegen stort set tilhørte dem. Brøndbys kombinationsspil blev mere krampagtigt, og hver gang spillerne kom over på den polske banehalvdel, blev de straks presset til at spille bolden bagud.

Efter ti minutter slap Guerreiro fri i venstre side og lagde et præcist indlæg ind til Giza, der fra kanten af det lille felt formåede at misbruge den store chance ved at heade forbi Stephan Andersens mål.

Giza skulle dog seks minutter senere gøre skaden god igen. En medspiller slap fri i højre side og lagde et højt indlæg ind i Brøndbys felt. Stephan Andersen nåede op til den, men fik ikke bolden ordentligt væk. Tværtimod dumpede den stille ned for fødderne af Giza, der ubesværet kunne liste bolden ind i målet til 1-1.

Efter 33 minutter burde Legia have bragt sig yderligere foran i forbindelse med en firedobbelt chance, hvor Brøndby-målet mest lignede et skydetelt. Men hjemmeholdets fire skud blev hver gang pareret, heraf med to glimrende refleksredninger fra Stephan Andersen.

Mod halvlegens slutning fik Max von Schleebrügge et knæ i hovedet af en Legia-spiller og måtte gå fra banen, tydeligt groggy efter sammenstødet. Han kom dog tilbage til starten af anden halvleg med en forbinding om hovedet.

I anden halvleg fik Brøndby mere spil, og Legia løb efterhånden tør for ideer og havde svært ved at slå den chanceskabende aflevering. Efter 53 minutter stablede de dog et formidabelt angreb på benene, hvor Brøndby-spillerne ikke kunne følge med det lynhurtige kombinationsspil. Bolden endte hos den hurtige angriber Marcin Mieciel, der faldt omkuld i straffesparksfeltet efter en duel med Mikael Nilsson. Dommeren fløjtede korrekt for straffespark, som Maciej Iwanski sikkert scorede på.

Bagud 1-2 måtte Brøndby frem ad banen, og de skulle kun vente fem minutter på udligningen. På et hjørnespark fik bolden lov at passere feltet til en helt fri Peter Madsen, der tæmmede bolden med brystet, lagde den til rette til højrebenet og tordnede læderkuglen mod Legias mål. Bolden endte i de blafrende netmasker, og selv om målet umiddelbart blev tilskrevet Peter Madsen, så det på den langsomme gengivelse ud til, at Max von Schlebrügge fik snittet skuddet.

Legia satsede den sidste halve time ved at sætte en angriber mere ind, men helt farligt blev det først et par minutter før tid. Von Schlebrügge fik ikke ekspederet bolden væk, og Giza sendte et hårdt og fladt skud mod Brøndby-målet. Stephan Andersen var dog lynhurtigt over bolden, som han tilmed holdt, for næsen af en Legia-angriber.

Dermed er Brøndby klar til sidste kvalifikationsrunde før gruppespillet i Europa League på reglen om udebanemål. Lodtrækningen finder sted i morgen.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu