Наши партнеры

MenuBrøndby IF underholdt i sejr over Hertha Berlin

Europa League

Brøndby IF leverede en glimrende indsats og vandt 2-1, da de her til aften tog imod Hertha Berlin i Europa League.

Spillet har været svingende i denne sæson, men her til aften gjorde de blå-gule en god figur og leverede en glimrende indsats imod Hertha Berlin i det første af to opgør for at kvalificere sig til gruppespillet i Europa League. Brøndby vandt 2-1 og kan takke gæsterne for begge scoringer, men må samtidig ærgre sig over, at de snorksov ved gæsternes udlignende mål, som kan vise sig særdeles betydningsfuldt for det samlede resultat.

Første halvleg blev spillet i højt tempo og med Brøndby i den dominerende rolle. Forsvaret var solidt, og i det fremadrettede spil flød kombinationerne i et omfang, der ikke er set længe på Brøndby Stadion. I det hele taget havde hjemmeholdet stor ære af første halvleg, fordi de i store perioder holdt både det høje niveau og tempoet, og fejlafleveringerne blev holdt på et fåtal.

Kampen var 12 minutter gammel, da hjemmeholdet fik den første store chance. Samuel Holmén og Mikael Nilsson kombinerede flot på højrekanten og serverede en kæmpe mulighed for Peter Madsen, der desværre ramte bolden dårligt helt fri foran mål.

Brøndby kom til et par halve chancer yderligere, inden Hertha Berlin kom lidt bedre med i kampen. Hertha-spillerne viste, at de også kan kombinationsspillet, men de blev godt presset af hjemmeholdet, der hele tiden stressede dem i det opbyggende spil. Omkring den halve time blev det til to skudforsøg, som Stephan Andersen parerede til hjørnespark.

Herefter overtog Brøndby igen spil og chancer, og efter 33 minutter burde Morten ”Duncan” Rasmussen have bragt sit hold foran. Peter Madsen spillede med en hælaflevering Mikael Nilsson fri på højre side. Han spillede bolden ind foran mål, hvor Duncan blank foran mål blot behøvede sætte venstre inderside på afleveringen og ind i netmaskerne. Desværre valgte han at kaste sig frem og forsøge at prikke den ind med højrefoden, men ramte derfor knap bolden. Det lignede ganske vist en offside-situation, men det blev ikke dømt af den i øvrigt ganske kompetente hollandske dommer Kevin Blom.

Brøndby kom godt ud til anden halvleg, der blot var 33 sekunder gammel, da Gislason sendte et godt skud mod mål. Tempoet faldt dog noget i anden halvleg, men til gengæld kom scoringerne, der havde manglet i de første 45 minutter.

Efter 6 minutter faldt den første scoring. Thomas Rasmussen sendte fra frispark en høj bold ind i feltet, som målmand Jaroslav Drobny løb ud for at gribe. Han blev på ingen måde presset, men fejlbedømte bolden, som han nok greb, men tabte igen. Heldigvis landede den for fødderne af Mikkel Bischoff, der kunne sparke bolden i nettet til 1-0.

Hertha Berlin skulle dog svare hurtigt igen. Allerede minuttet efter førte tyskerne bolden frem i venstre side. Valeri Domovchijski, der var kommet på banen i stedet for en anonym Artur Wichniarek, stod utilgiveligt fri i venstre side, og han kunne nemt heade indlægget i nettet til 1-1 uden chance for Stephan Andersen i Brøndby-målet.

Det var startskuddet til en god periode for Hertha Berlin, der kom til et par farlige forsøg. Den velspillende midtbanemand, Gojko Kacar, spillede efter en time målscorer Domovchijski fri med hælen, men sidstnævntes afslutning var lige på Stephan Andersen.

Med tyve minutter igen fik Brøndby frispark samme sted, hvorfra Thomas Rasmussen tidligere havde lagt op til Brøndby-scoringen. Denne gang sendte han igen et godt indlæg ind i feltet. Forsvarsspilleren Nemanja Pejcinovic steg til vejrs for at cleare, men snittede kun bolden, der fortsatte forbi en prisgivet målmand Drobny til 2-1.

Intensiteten fortsatte kampen ud, men begge mandskaber havde brugt mange kræfter i løbet af den seværdige kamp. Det kom til halve chancer, og tættest på kom nyindkøbte Martin Bernburg, da han 9 minutter før tid headede over mål fra kort afstand, men også hårdt presset af en forsvarsspiller.

Med 2-1 har Brøndby et acceptabelt udgangspunkt før returkampen, der spilles om en uge i Berlin.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu