Brøndby har kurs mod Parken

Med en 3-0-sejr hjemme over FCM er Brøndby tæt på at være klar til pokalfinalen.

FCM havde til kampen valgt at tage syv nye folk med i startopstillingen i forhold til søndagens flotte sejr over FCK i Parken. En beslutning der skal ses i lyset af den kommende weekends topkamp mod AaB. Dette så dog ikke ud til at påvirke midtjyderne synderligt. De spillede således frisk til fra start, og pressede spillet højt op på Brøndbys banehalvdel. FCM havde også kampens første store mulighed, da Magnus Troest midt i første halvleg var tæt på at snitte et frispark fra Florescu i mål.

Brøndby spillede ganske henholdende de første 45 minutter, og kom kun frem til en enkelt reel mulighed. Den formåede de så til gengæld også at udnytte, da en helt fri Katongo efter 34 minutters spil headede et frispark fra Thomas Rasmussens venstre fod i kassen. Flere muligheder kom der ikke i den noget chancefattige første halvleg, og Brøndby kunne dermed en smule ufortjent gå til pause foran 1-0.

Efter pausen dalede det spillemæssige niveau yderligere, og den tunge bane gjorde det heller ikke just nemmere at få gang i det flydende kombinationsspil. Det var Samuel Holmen imdlertidig ligeglad med. Efter 64 minutter flugtede han fra kanten af feltet på glimrende vis bolden op i hjørnet, og scorede sit første mål i den gule Brøndby-trøje.

Midtjyderne forsøgte at ændre billedet ved at bringe Farlige Frank på banen, men de formåede aldrig for alvor at blive farlige. I stedet udnyttede Katongo med et kvarter tilbage et fladt indlæg fra Tobias Mikkelsen til at blive dobbelt målscorer.

Dermed fik et kynisk spillende Brøndby-hold en komfortabel 3-0-sejr, og meget skal gå galt, hvis ikke de skal gå videre til finalen.