Наши партнеры

MenuBlue Water Arena står færdigt i 2009

Dansk fodbold

Esbjerg kommune kunne i dag bringe en glædelig nyhed, omkring planerne for det nye Blue Water Arena. Det nye stadion får cirka 18.000 tilskuerpladser, heraf cirka 6500 ståpladser. Dermed landets fjerdestørste.

Esbjergs borgmester Johnny Søtrup offentliggjorde i dag vinderen af licitationen om færdiggørelsen af Blue Water Arena. Det blev entreprenørfirmaet Davidsen Partnere A/S i et samarbejde med arkitektfirmaet Friis og Moltke og ingeniørfirmaet Carl Bro.

Vi skal helt tilbage til 2004, da de dengang begyndte moderniseringen af det gamle stadion fra 1956, da det første skridt blev taget med en overdækket tribune langs Gl. Vardevej. Salget af Esenet har givet kommunen mulighed for at skaffe midler til færdiggørelsen.

Der er sat 105 millioner kroner til projektet, som kommunen støtter med 72,2 millioner. De sidste 32,8 millioner står EfB Elite selv for.

“Dommerkomiteen har været på en krævende og udfordrende opgave. Vinderprojektet imødekommer bedst bygherrer og brugeres krav og forventninger til et fremtidssikret og arkitektonisk helstøbt stadion. Det er et forslag, der uden tvivl vil tilføre Esbjerg et enestående stadion, et landmark af høj arkitektonisk kvalitet, og som vil give optimale forhold for spillere, presse, publikum og sponsorer” udtaler borgmester Johnny Søtrup.

“At Esbjerg og regionen kan få et stadion med den udstråling og kapacitet, og at byen og vores virksomhed sammen kan realisere en ønskedrøm gennem ti år og skabe et færdigt stadion af den kvalitet, forekommer fortsat uvirkeligt. Jeg er ikke i tvivl om, at det hvad angår både beliggenhed og udformning bliver Danmarks flotteste stadion, og at vi i foråret 2009 står med et kulturbærende mekka for fodbold og andre oplevelser” siger Jørgen L. Jensen og fortsætter:

“Jeg er sikker på, at faciliteterne til publikum, fans og sponsorer bliver på et meget højt niveau, og at det i fremtiden bliver en helt ny oplevelse at gå til fodbold i Esbjerg” afslutter Jørgen L. Jensen.

Mens Esbjerg Kommune finansierer de nye endetribuner, er EfB bygherre på blandt andet udbygningen af Carlsberg Lounge til en kapacitet på op til 1500 personer og de 12 skybokse over den nuværende østtribune samt merchandisebutik og sportscafé. De nye faciliteter indebærer, at EfB i fremtiden vil kunne bespise op til 1750 personer i lounger og skybokse mod 520 med den nuværende kapacitet.

Byggeriet forventes at gå i gang i marts, og skal efter planen stå færdigt til forårssæsonen 2009.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu