Blackburn sejrede i målrig kamp

Engelsk fodbold

Der var lagt op til det helt store show, da sidste sæsons femmer og syver tørnede sammen på Goodison Park i eftermiddags, for at spille hver deres første Premier League kamp i denne sæson. Og det blev da også det helt store show, da folkene der var mødt frem på Goodison, var vidner til hele fem mål.

Det var nemlig en begivenhedsrig kamp, fyldt med utallige målscoringer, og med spænding lige fra start og til sidste slutfløjt.

Men før dette, skulle kampen naturligvis sættes i gang af dagens dommer, André Marriner, der med sin fløjte symboliserede kampstart. Evertons tab af Lee Carsley og danske Thomas Gravesen, betød at man fandt plads til den 17-årige Jack Rodwell på midtbanen. Netop denne unge stjerne viste sit værd, ved at teste Blackburn-målmand Paul Robinson tidligt i kampen, men målmanden viste sine kvaliteter og fik blokeret skudet.

Efter godt 25 minutters spil, lykkedes det så endelig for Blackburn at få hul på bylden, og sætte bolden ind i netmaskerne. Dette var David Dunn der formåede at lave Blackburns første mål i sæsonen. Dette skete da den 28-årige Dunn flot fik sat bolden ind bag Tim Howard i Everton-målet, og scorede dermed halvlegens første mål.

Dette blev dog ikke halvlegens eneste, selvom det længe så sådan ud. Mikel Arteta formåede nemlig efter to minutters overtid at sparke bolden i mål, og dette direkte på frispark på en så fantastisk vis at Paul Robinson intet kunne gøre. Dermed kunne holdene gå til pause ved stillingen 1-1.

Igen var det Everton der var hurtigst fremme i skoene, og det var da også de blåklædte som først nettede i anden halvleg. Nemlig i form af Yakubu, som kort forinden målet, havde misset et par chancer, men da han fik en chance leveret af Arteta, som han umuligt kunne brænde, men i stedet bringe Everton foran på 2-1.

Denne føring holdte kun sølle 60 sekunder, før det igen var tid til mål. Rovers-angriberen Roque Santa Cruz, snød målmand Howard, og kunne udligne 2-1 målet, og bringe Blackburn op igen, og dermed score til 2-2.

Bare et minut før tid, var den kun 16-årige Jose Baxter tæt på at blive den yngste Premier League målmager nogensinde, men det blev ikke til noget, og i stedet blev det Blackburn Rovers der kunne trække sejren hjem ved hjælp af Warnocks frispark, som ramte Ryan Nelson, og afgjorde kampen til udeholdets fordel.

Sejren bragte Rovers op på en anden plads, lige bag Bolton Wanderers, som har en bedre målscore, end Blackburn.