Barcelona ydmygede Real Madrid med scoringsrekord

Spansk fodbold

Aftenens El Clasico bød for alvor på mål, hvor netmaskerne flagrede i begge ender. FC Barcelona ydmygede Real Madrid på Santiago Bernabeu med hele 6-2, hvilket samtidig var en scoringsrekord for catalanerne.

Man havde forventet en chancerig kamp i aftenens El Clasico mellem de to spanske giganter, Real Madrid og FC Barcelona, og det var også tilfældet.

Stadionuret havde ingen gang rundet et minut, før den første store chance var en realitet. Xavi blev spillet fri, og kunne afslutte på Iker Casillas i Real Madrid-målet, men keeperen var sikkerheden selv, og det var bestemt ikke den sidste klasseredning, som Casillas leverede i aften.

Begge hold havde mange chancer i de første ti minutter, hvor catalanerne igen fik meget plads. Eto’o trak sig fri og afsluttede fra 20 meters afstand, men igen tog Casillas’ skuddet.

Real-spillerne gik hårdt til Messi for at bryde hans flydende spil, men deres defensiv var også præget af, at backerne trak op, og det gav bonus efter 14 minutters spil. Sergio Ramos trak smart forbi Abidal på højrefløjen, hvorefter han lagde bolden ind i panden på en helt fri Gonzalo Higuain, som kunne heade bolden ind i målet til 1-0.

Arvefjenderne var dog ikke sene til at svare igen. Fire minutter senere kunne Henry score, da han modtog en pasningsbold fra Lionel Messi, og der skulle kun gå to minutter mere, før de havde reduceret. Xavi tog hjørnespark fra højre side, hvorefter Puyol kunne løbe bolden i møde og heade den ind med godt syv meter ind til Real Madrid-målet, uden chance for Casillas.

Herefter havde begge hold gode muligheder for at score, men skarpheden manglede i begge ender, hvor begge holds offensiver var væsentligt mere stabile end bagkæderne, hvilket også blev demonstreret med ti minutter tilbage af første halvleg.

Xavi opsnappede bolden fra Diarra, som stod tøvende et stykke udenfor Real-feltet. Den spanske midtbanespiller lagde bolden videre til Messi, som køligt lagde bolden forbi Casillas, som forsøgte at afværge skuddet ved at gå ud mod den lille argentiner.

I anden halvleg var tempoet bestemt ikke lavere end i første halvleg. 57 minutter inde i opgøret fik madrilenerne reduceret. Robben lægger bolden ind i det lille felt på et frispark, hvor Ramos kom højst på bolden, og sendte den i målet fra tre meters afstand til stillingen 2-3.

Minuttet senere kom den franske angriber, Henry, endnu en gang på måltavlen. Xavi var igen i oplæggerens rolle, og herefter spillede han Henry fri i Real-bagrummet. Franskmanden kom først på bolden, mens Casillas troede, at han kunne nå først ud til bolden og det blev fatalt, da Henry iskoldt kunne lægge bolden ind i det tomme mål til 2-4.

Med et kvarter tilbage af kampen var den lille argentiner, Messi, igen på pletten. Xavi drejede rundt på kanten af feltet, og fik på den måde viftet to Real-forsvarere væk, så han siden hen kunne spille Messi, som elegant kunne lægge bolden forbi Casillas til 2-5.

Såfremt catalanerne kom på tavlen mere i aften, ville de lave scoringsrekord, eftersom de aldrig har scoret mere end fem mål på Santiago Bernabeu mod ærkerivalerne.

Barca-spillerne var øjensynligt interesseret i at slå denne rekord, da den store forsvarer, Pique, kunne score sit første ligamål for catalanerne.

Han modtog bolden fra Eto’o, men han behøvede to forsøg, før han kunne score målet til 2-6, hvilket tydeligvis gik Casillas på, som satsede, da han kastede sig ud mod feltet i stedet for at forsvare nærmeste stolpe.

Kampen endte 6-2 i Barcelonas favør, og derved kom holdet nærmere det spanske mesterskab, eftersom de nu har syv point ned til netop Real Madrid på andenpladsen.