Barcelona i storsejr over Bayern München

Champions League

Barcelona leverede en fantastisk præstation og spillede fremragende, da de tog imod Bayern München i aftenens kvartfinale i Champions League. Barcelona vandt 4-0 over Bayern, der havde det utrolig svært på Camp Nou.

Barcelona havde aldrig tidligere formået at vinde over Bayern München, men det blev der så sandelig lavet om på i aftenens kamp. Spaniolerne spillede fremragende i første halvleg, hvor de gang på gang splittede det tyske forsvar med dybe afleveringer og med fire scoringer reelt lukkede kampen.

Den regnvåde bane passede tydeligt Barcelona bedst, og efter lidt afventende spil fra begge mandskaber var det også spaniolerne, der fik første store chance. Allerede efter fem minutter blev Thierry Henry fikst spillet fri af Xavi med en aflevering, der fuldstændig splittede Bayern-forsvaret. Henry rundede målmand Butt, men fik ikke rigtig ram på bolden, og Demichelis nåede ind på målstregen og fik sparket væk.

Blot tre minutter senere blev det tyske forsvar igen splittet, da Eto´o fandt Lionel Messi i højre side af feltet. Butt stormede ud af feltet, men Messi lagde med en blød inderside bolden over i fjerneste målhjørne til 1-0.

Barcelona fortsatte det gode og hurtige pasningsspil, og efter blot 12 minutter skulle det blive 2-0 på et mål, der lignede det første. Eto´o blev på kanten af offside spillet fri af Messi, og fra højre side af feltet sendte han bolden mellem benene på en fremstormende Butt og ind i det tomme mål.

Nogle minutter senere blev Messi nedlagt i feltet, og hovedparten af de 80.000 tilskuere var ikke i tvivl om, at den engelske dommer, Howard Webb, burde pege på pletten. Det gjorde han ikke, og i stedet gav han Messi et gult kort for film. I den langsomme gengivelse lignede det unægtelig et straffespark, hvilket Barcelonas træner, Guardiola, også forsøgte at forklare Webb. Hans forsøg endte dog i en bortvistning og en plads på tilskuerpladserne, hvorfra han kunne se sit hold fortsætte det fremragende spil.

Efter 21 minutter splittede Iniesta på ny det tyske forsvar med en dyb stikning, som Thierry Henry sendte kort forbi mål. I forsøget gled han og kurede med løftede fødder direkte ind i målmand Butt, der efterfølgende lå blødende tilbage på banen. Heldigvis kom han på benene igen med et plaster over det flækkede øjenbryn.

Herefter kom Bayern lidt mere med, men de formåede ikke at skabe reelle målchancer. Barcelona var derimod yderst effektive, og efter 37 minutter udnyttede Henry sit hurtige antrit til at slippe fra Oddo i tyskernes højre forsvarsside. Henry sendte et hårdt, fladt indlæg ind foran mål, hvor Messi dukkede op blandt tre forsvarsspillere og gled bolden i nettet til sin anden scoring og Barcelona-føring på 3-0.

Kort før pausen blev Messi på kanten af feltet bragt til tælling af en albue fra van Bommel. Heller ikke denne gang fløjtede Howard Webb, men Guardiola må fra tilskuerpladserne have været tilfreds med den beslutning. Webb havde nemlig set, at bolden endte hos Thierry Henry, der på nemmeste vis udnyttede fordelen ved at trille bolden forbi Butt til 4-0.

Anden halvleg startede med klar Barcelona-dominans, men tempoet var noget lavere end i første halvleg, og der skulle gå et kvarter, før tilskuerne fik den første chance. Messi kastede sig ud i en af sine velkendte dribleture på tværs af feltet, som han afsluttede med et tørt hug. Han fik dog ikke scoret sit tredje mål, da Butt kom godt ned og fik slået bolden væk.

Efter 70 minutter kom Bayern endelig til en åben chance, da Ze Roberto pludselig stod fri omkring straffesparkspletten. Han fik dog ikke afsluttet i tide, da Puyol kom på tværs og i sidste øjeblik fik tacklet bolden til hjørnespark.

Med aftenens resultat får Bayern München yderst svært ved at slå Barcelona ud af turneringen, når de to hold mødes i returopgøret i Tyskland tirsdag d. 14. april kl. 20.45.