Barca vandt i nervepirrende lokalbrag

Spansk fodbold

FC Barcelona hentede lørdag tre point, da de vandt over lillebroderen Espanyol. Der var både røde kort, straffespark, drop og tilskueruroligheder, da de to katalanske hold tørnede sammen.

Der var lagt kul i ovnen til et stort drama, da det traditionsrige opgør mellem Espanyol og Barcelona fandt sted. Dagens hjemmehold og lillebror, Espanyol, kom hurtigt under pres, da Thierry Henry pludselig forsøgte sig med et brag af et skud. Her slap hjemmeholdet dog med skrækken, da skuddet med en voldsom fart spandt sig uden om den ene stolpe.

Efter tyve minutter var det så Espanyols tur til at forsøge sig, og dette gav pote. Corominas scorede til 1-0 efter tyve minutters spil. Usikkert spil fra Pique sørgede for, at Victor Valdes måtte frem med de hurtige, spanske reflekser. Denne puffede bolden på overliggeren, hvorefter Corominas var først på den efterfølgende frie bold. Dette var pausestillingen.

I anden halvleg kæmpede Barcelona endnu en gang en brav kamp, da man skulle forsøge at udligne de undertippede bysbørns føring. Espanyol var kort efter pausen behjælpelige, da Nene fik sig et tidligt bad efter en stupid handling. Trods en mand i undertal, fortsatte Espanyol de fightende takter.

Dog blev kampen med tyve minutter igen afbrudt af tilskueruroligheder. Sikkerheden så ikke godt ud, da to fans formåede at løbe ind på banen og skabe kaos. Dette forårsagede en pause på ti minutter, hvorefter man påbegyndte kampen igen.

Henry sendte udeholdet i himlen med få minutter igen. Xavi lagde en lang bold frem, hvorefter Henry udnyttede en fejl i forsvaret. Kameni sparkede væk, men bolden ramte en forsvarer i ryggen, hvorefter bolden sprang lige tilbage i fødderne på Henry, der udnyttede bommerten og udlignede.

Dog formåede Barca, at hente sejren i de døende minutter. I kampens allersidste minut, faldt Eto’o i feltet, og der blev fløjtet for straffespark. Dette omsatte Lionel Messi med vanlig snilde, hvorefter Barcelona kunne fejre en 2-1-sejr i det mest vanvittige lokalbrag længe, og så endda i den sidste kamp på Estadio Olímpic Lluis Companys. Kampen endte 2-1 til udeholdet.