AZ snød Arsenal i overtiden

Arsenal så længe ud til at skulle løbe med alle tre point i udekampen mod AZ Alkmaar, men et mål dybt inde i overtiden sikrede de hollandske værter et fortjent 1-1-resultat.

Første halvleg var en meget lige affære, hvor AZ Alkmaar i store perioder havde bolden, og Arsenal måtte kæmpe hårdt. Derfor var det også meget naturligt, at der skulle en fejl til, før der kom gang i scoringen, og netop sådan en lavede Moisander efter 36 minutter, hvor han skilte sig dårligt af med bolden, hvilket betød at Fabregas nemt kunne sende bolden over stregen til stillingen 1-0.

Anden halvleg lignede den første. En tæt og intens affære, hvor ingen af holdene for alvor skabte de helt store chancer, men hvor slagene mere stod på midtbanen.

AZ var dog meget tæt på at komme på 1-1, da Diaby, efter et hjørnespark, var meget tæt på at heade bolden i eget mål. Næsten lige så tæt på, var hollænderne igen, da de fik frispark lige udenfor feltet et kvarter før tid. Schaars slog et hårdt indlæg ind i feltet, og Héctor Moreno var centimeter fra at styre bolden i mål med en lang tå.

Arsenals 1-0-føring holdt dog heller ikke hjem. Tre minutter inde i overtiden fik David Mendes da Silva langt om længe bragt balance i regnskabet, da han med et befriende skud passerede Manonne i Arsenal-målet, og dermed sikrede AZ Alkmaar et meget vigtigt point.

Arsenal fører stadig gruppen med syv point, mens Alkmaar lige netop lister forbi Standard Liège og nu indtager 3.-pladsen.