Arsenal videre efter nervepirrende affære

Champions League

Efter en inspirerende Arsenal præstation på Emirates stadium i London, hvor mange chancer blev kreeret, havde ikke mange forventet, at aftenens kamp skulle afgøres på straffespark. Arsenal indfriede dog forventningerne og vandt til sidst.

Det meget skadesplaget AS Roma-holds forhåbninger om at komme i Champions League finalen, måtte de i aften se fordufte. Arsenal satte endnu engang som engelskhold en stopper for et italiensk klubhold i en ellers meget underholdende kamp med en meget nervepirrende slutning.

Efter 1-0 sejren til Arsenal i London var det AS Roma, der skulle frem på banen og indhente et resultat. Dette lykkedes allerede i kampens start, da forsvarsspilleren Juan mod alle odds satte en kølig inderside på Totti’s indlæg, og kunne derfor bringe balance i kampen.

Kampens underholdningsværdi var stor i første halvleg, hvor begge hold kreerede chancer. Gallas havde et snært hovedstød lige forbi mål kort efter scoringen, og der kunne han have sat Arsenal tilbage på vinderkurs. Almunia havde heller ikke en stille aften, da han måtte lege redningsmand og afværge en dobbeltchance til værterne.

Første halvlegs mest kontroversielle situation kom i slut minutterne, hvor italienerne følte sig snydt for et straffespark. Det var højrebacken Motta, der havde bevæget sig med op i gæsternes felt, hvor han væltede i en nærkamp med Clichy, dommerens fløjte forblev dog tavs.

Efter pausen startede begge hold hvor de slap. Gode chancer i begge ender blev skabt, og især Arsenalspilleren Sagna burde have vent Arsenals skude. Hans store hovedstødschance blev dog aldrig forvaltet til mål. I den anden ende formåede den tidligere Arsenalspiller Baptista at brænde nærmest alene med målmanden, derfor måtte kampen logisk ud i forlænget spilletid.

I de to gange 15 minutter blev kampen meget påvirket af træthed, og en ellers fremragende teknisk affære blev vent til en absolut modsætning. Stadio Olimpico forblev uden jubelbrøl i den forlænget spilletid, og sendte derved kampen i den afgørende straffesparkskonkurrence.

Roma startede den nervepirrende konkurrence bedst, da Doni snuppede Arsenals første spark. Senere valgte Vucinic dog også at brænde, hvilket igen bragte balance i regnskabet. Efter de obligatoriske fem spark til hver, havde begge hold scorede på fire af dem, og derfor skulle man have nye skytter på plænen.

Efter otte spark kunne Arsenal spillerne hæve armene i jubel, da hjemmeholdets egen veteran Max Tonneto endte med sorteper. Hans spark røg langt over målmand Almunias mål, og derfor led Roma den hårde skæbne, mens Arsenals sæson delvist er reddet.