Arsenal slog til i de sidste 10 minutter

Engelsk fodbold

Efter en hæsblæsende og intens kamp på Emirates Stadium i London kunne Arsenal trække sig sejrrigt ud med to sene mål.

De seneste kampe mellem Manchester United og Arsenal har været præget af hård fight og tætte opgør. Den netop afsluttede kamp i London blev ingen undtagelse.

Manchester United satte sig hurtigt på kampen, men efter et kvarter slap Arsenal-spillerne nervøsiteten og begyndte at spille det pasningsspil, de er så kendt for. På trods af mange optræk til chancer, blev ingen af holdene farlige i kampens indledning.

Efter en halv time mente størstedelen af de 60.000 tilskuere på Emirates Stadium, at Thierry Henry blev snydt for et straffe, men dommerens fløjte forblev tavs. Derefter så det ud som om, at begge hold var indstillet på pause, men United viste tænder i 1. halvegs overtid, da de på et par hjørnespark var tæt på, men Lehmann viste klassen.

Der var kun spillet 8 minutter af 2. halveg, da gæsterne fra Manchester slog til. Ronaldo opsnappede bolden og satte en kontra igang. Han blev overlappet af fremadstormende Evra, som lagde et perfekt indlæg ind i hovedet på Rooney, som ikke kunne undgå at score. Dermed sluttede Rooney sin måltørke, efter han i de seneste 7 kampe ikke har kunnet finde vejen til netmaskerne.

Efter scoringen valgte United naturligt nok at lade Arsenal overtage spillet, og de var et par gange tæt på ved Adebayor og Rosicky. Wenger skiftede midt i 2. halveg Robin van Persie ind i stedet for Alexandr Hleb, og Arsenals topscorer skuffede ikke.

Efter et par forvirrende tacklinger uden for Uniteds felt, sendte Fabregas sin tjekkiske medspiller, Rosicky, ned ad fløjen, hvor han lagde et fladt indlæg til Henry, som snittede bolden videre til en fremadstormende van Persie og efter et hårdt spark op i nettaget kunne hollænderen juble sin 11. scoring i Premier League i år.

Med kun 5 minutter tilbage lignede Manchester United et hold, som var tilfredse med uafgjort, og derfor skiftede Sir Alex defensivt ind, men dette hjalp ikke.

3 minutter inde i overtiden spillede Rosicky 1-2 med Eboue, som dermed stormede ned ad kanten og lagde et præcist indlæg til Henry, som med et fremragende hovedstød kunne sikre kampen for The Gunners. Sir Alex havde op til kampen sagt, at man aldrig ville kunne opnå samme stemning på Emirates som på Highbury, men der er sjældent blevet jublet så meget over et mål, som Arsenal-tilhængerne gjorde i London her til aften.

Med sejren er Arsenal ét point efter Liverpool, mens Manchester United ikke magtede at udnytte Chelseas nederlag i går.