Наши партнеры

MenuArnesen: Mange nye opgaver som sportsdirektør

Engelsk fodbold

Den 52-årige dansker, Frank Arnesen, der arbejder i Chelsea, er netop blev udnævnt som klubbens nye sportsdirektør. Derfor har han sagt farvel til jobbet som talentchef til fordel for den nye rolle, hvor han i større grad vil have indflydelse på klubbens indkøb.

Chelsea FC offentliggjorde søndag udnævnelsen af klubbens nye sportsdirektør. Valget faldt på klubbens hidtidige talentchef, danske Frank Arnesen. Den 52-årige dansker forklarer i et interview til klubbens hjemmeside, hvilke opgaver den nye stilling byder på.

“Først og fremmest skal jeg for fremtiden koncentrere mig mere om førsteholdsspillerne. Vi har fået Carlo Ancelotti som manager, og ham mener jeg er et fantastisk valg. Han er en træner med en masse erfaring, og han har både vundet meget som spiller og træner,” indleder Arnesen og fortsætter:

“Transferdelen bliver også anderledes. Peter Kenyon (administrerende direktør i klubben, red.) og jeg skal fortsætte vores tætte samarbejde, som tidligere. Jeg får et større ansvar nu, hvor jeg skal beskæftige mig med indkøb og salg omkring førsteholdstruppen. Det glæder jeg mig til, og jeg er overbevist om, at vi vil leve op til forventningerne.”

Arnesen regner ikke med at få svært ved at få det store ansvar, da han tidligere har haft samme rolle i både hollandske PSV Eindhoven samt Premier League-klubben Tottenham.

“Der er utroligt mange faktorer, der spiller ind i jobbet som sportsdirektør i dag. Man skal ikke kun have et tæt bånd til manageren, men også have styr på marketing, sponsorater, stadionet. Man er nødt til at tjene mange penge, og hos en storklub som Chelsea, skal du yde dit ypperste for at få det hele til at fungere.”

”Du behøver en række specialister på diverse områder. Men eftersom jeg har beskæftiget mig med branchen i de seneste ti år, er det ikke nyt for mig,” forklarer han, og fortæller samtidig, at hans kontor er blevet flyttet, så han nu befinder sig tættere på manageren.

“Jeg har fået flyttet mit kontor tættere på manageren, så jeg vil bruge meget tid på at tale med Ancelotti. Da jeg har en stor indsigt i engelsk fodbold, og samtidig ved meget om klubben, er det vigtigt, at jeg hjælper ham.”

“Jeg har den holdning, at resultaterne ikke kun skal afspejle sig på banen, men også udenfor banen. Det er vigtigt, at have et godt forhold, som vi allerede har opbygget nu, så jeg kan støtte ham ved samtlige lejligheder,” slutter den nyudnævnte sportsdirektør.

Læs også:

Arnesen ny sportsdirektør i ChelseaKommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu