Наши партнеры

MenuAnalyse: Barcelona har 3 store udfordringer

Spansk fodbold

På tronen af europæisk fodbold: 3 udfordringer Barcelona skal overkomme for at fastholde sin position.

Barcelona har været et af de mest omtalte sportshold i løbet af den sidste måneds tid.

Først led de et uventet stort nederlag mod franske PSG i Champions League 16.-delsfinalerne (4-0). Herefter leverede de et historisk comeback i returkampen, hvor de fuldstændig afmonterede PSG (6-1) ved at sikre sig 3 afgørende mål i de sidste 7 minutters spilletid.

I mandags led Barcelona endnu et nederlag, da de spillede 1-2 mod Deportivo i hjemmeligaen. Hermed har Real Madrid overhalet dem i La Liga, hvor de endda har spillet én kamp mindre end Barcelona.

Sådanne tegn på ustabilitet er ikke ligefrem hverdagskost for Barcelona-fans. I det seneste årti har klubben siddet på tronen af europæisk fodbold – i den periode erobrede de ikke mindre end fire Champions League- og seks La Liga-trofæer.

Så kan Barcelonas storhedstid siges at være forbi? Langt fra. Men de seneste kampe synes at være udtryk for nogle af de udfordringer, som Barcelona for øjeblikket står over for.

En svækket midtbane

En dominerende midtbanen har været et af Barcelonas kendemærker. Med denne sikrede Barcelona sig uhyggelige mængder boldbesiddelse.

Men netop denne midtbane har på det seneste gennemgået en række ændringer, som af og til har voldt holdet problemer.

Med spillere som Messi, Neymar og Suárez synes holdet nemlig i stigende grad at sætte sin lid til angrebet. Som følge heraf springes midtbanen ofte over i forsøget på at skabe en hurtigere angrebssituation.

Dette har med tiden svækket midtbanen, hvilket vi blandt andet var vidne til i den første kamp mod det fysiske stærke PSG-hold. Her så vi et Barcelona, som havde svært ved at dominere spillet i kraft af sin midtbane.

Denne afhængighed af angrebet synes også at være en at årsagerne til Barcelonas ustabile resultater. For har Messi, Neymar eller Suárez en ”off day”, så kan det hele falde sammen. Således er det vel næppe overraskende at sportssider som bet365, der tilbyder odds på live fodbold, allerede gør Real Madrid til klar favorit til at inde La Liga. De giver Real Madrid odds 1,36, hvorimod Barcelona får odds 3,00. Fordi selv på dage, hvor Real Madrid ikke har været i topform, har de stadig leveret de nødvendige resultater.

La Masia er ikke hvad det har været

La Masia er Barcelonas fodboldakademi for unge spillere. Gennem tiderne har det fostret nogle af verdens største fodboldstjerner. Tænk blot på Pep Guardiola, Victor Valdes, Andres Iniesta, Gerard Pique, Xavi Hernandez – for ikke at nævne Lionel Messi.

Men i de seneste år synes klubben i højere grad at erhverve sig spillere fra andre klubber i stedet for at integrere interne upcoming-talenter. Sidstnævnte kategori bliver ofte lejet ud til andre klubber. Det virker næsten som om, at de talenter klubben selv udvikler ikke anses for gode nok til at spille på La Liga-holdet.

I kraft af førsteholdets fænomenale profiler glemmer vi således ofte det faktum, at Barcelonas egne yngre talenter ofte ikke bliver integreret på en effektiv måde, og at La Masia ikke længere fostre de talenter, akademiet engang var kendt for.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu