Allbäck sendte FC København videre

Champions League

FC København er videre i Champions League, efter en dramatisk kamp mod israelske Beitar Jerusalem, som måtte ud i forlænget spilletid. Marcus Allbäck stod for det afgørende mål.

FC København startede kampen godt, og med nogle gode kombinationer spillede de sig flot op ad banen. Dog uden at komme frem til nogen reelle målchancer i starten. Rasmus Würtz forsøgte sig fra distancen, men bolden gik forbi det israelske mål.

Efter omkring tyve minutters spil kom hjemmeholdet, Beitar Jerusalem, med deres første rigtige forsøg. Et skud fra kanten af feltet, der dog ikke voldte Jesper Christiansen nogen problemer.

Kort før pausen opstod der en stor mulighed til FC København. En helt fri Michael Silberbauer valgte at forsøge en aflevering ind imod Marcus Allbäck, i stedet for at skyde selv. Det betød, at en Beitar-forsvarer fik sparket bolden væk i denne situation, som var noget af det sidste der skete i første halvleg. 0-0 var stillingen ved pausen.

Efter at FC København ellers var kommet fint ud til anden halvleg gik det galt. Et godt skifte fra højresiden til venstresiden skabte en stor chance til Beitars Barak Yitzhaki og han sendte sikkert bolden ind bag Jesper Christiansen.

Målet gav Beitar håbet tilbage, og de virkede efterfølgende mere opsatte. De jagtede en scoring, og kom frem til flere store chancer. Men gode redninger af Jesper Christiansen reddede FC København. Dette betød, at kampen endte 1-0 efter ordinær tid, og da FC København vandt det første opgør med samme cifre, måtte de to hold ud i forlænget spilletid.

Her var danskerne bedst. Marcus Allbäck bragte efter godt syv minutters spil FC København på sejrskurs, da han sendte et godt indlæg i mål. Der blev ikke scoret yderligere i denne kamp, som FC København altså vandt med den samlede score 2-1. De er hermed klar til 3. kvalifikations runde i Champions League, hvor portugisiske Benfica venter.