Наши партнеры

MenuAgger blev matchvinder

Champions League

En utrolig dramatisk semifinale, som bød på en danskerscoring. Det store brag blev afgjort på straffesparkskonkurrence.

Kampen startede forholdsvis stille ud, med meget spil midt på banen. Det blev brudt, da Liverpools Steven Gerrard efter godt syv minutters spil, forsøgte sig med et langskud. Petr Cech havde dog kontrol over bolden.

Kort tid efter havde Liverpool en mulighed mere. En bold blev skudt ind i feltet, Crouch kastede sig frem, men fik ikke ram på bolden, som gik ud over baglinjen.

Liverpool havde klart bolden mest i åbningen af kampen, og kom da også frem til et par mindre muligheder. Dog ikke noget, der rigtig kunne true Chelsea.

Udover et par mindre muligheder til begge hold, var første del af første halvleg forholdsvis chancefattig.

I det 22. minut, faldt kampens første mål i den ordinære spilletid. Målet var tydeligt en indøvet frisparkskombination, Steven Gerrard spillede en flad bold til Daniel Agger, som timet kunne løbe bolden i møde, og skure bolden ned ved nærmeste stolpe, uden chance for Cech i Chelsea-målet.

Stor jubel på Anfield.

Liverpool var dominerende i store dele af første halvleg, og havde bolden klart mest. Chelsea kom dog bedre med mod slutningen af halvlegen, da de var kommet sig over scoringen.

Efter omkring en halvtimes spil, havde Chelsea noget lignende deres første forsøg på mål. Didier Drogba stod pludselig udækket, og kunne drible nogle meter frem mod mål, for så at sende bolden af sted mod mål. Reina i Liverpool målet var dog klar, men måtte alligevel finde en god redning frem.

Efter den mulighed kom Chelsea mere ind i kampen, som dog stadig var nervepræget. Kampen var helt lige, og det var tydeligt at se på de to hold, at der stod meget på spil.

Efter Liverpool dominans i starten af kampen, blev det meget mere jævnt mod slutningen af halvlegen.

Liverpool kunne gå til pause med en 1-0-føring, og kampen var derfor fuldstændig lige samlet set.

Efter ti minutters spil af anden halvleg, opstod den første store mulighed. Det er Liverpool og Peter Crouch, som er tæt på, men Chelsea keeper Cech, havde styr på det.

Få minutter efter var de på spil igen, Cech måtte finde en ny redning frem.

Kampen bar fortsat præg af en del nerver hos spillerne, dog med Liverpool med et lille overtag i spillet.

Pludselig, ud af ingenting, stod Joe Cole helt fri i feltet. Han gik mod baglinjen, og lagde en bold på tværs. Her lurede Drogba, men Carragher kom først på bolden, og fik sparket væk. En stor mulighed.

Mod slutningen opstod flere gode chancer, men begge keepere så stærke ud i aftenens kamp.

Kampen endte 1-0 til Liverpool, og vi skulle hermed ud i forlænget spilletid. Det var nu de to hold skulle vise hvem, der havde flest kræfter tilbage.

Første halvleg af den forlængede spilletid forløb forholdsvis roligt, indtil dette skete.

I det 100. minut, kom der en meget kontroversiel kendelse af dommer, Conzalez. Der blev skudt udefra på Cech og han formåede kun at få halvklaret. Kuyt kunne derefter sparke bolden ind bag Cech i målet på riposten, men Manuel Conzalez dømte prompte offside, dette var yderst tvivlsomt. Denne situation vil blive meget vigtig, især hvis Liverpool taber.

Med denne tvivlsomme kendelse, gik spillerne til en kort pause, inden anden halvleg af den forlængede spilletid, blev sat i gang.

Der blev ikke taget mange chancer fra nogen af holdene, og derfor var chancerne begrænsende. Men tre minutter inden slutfløjt opstod en stor chance til Chelsea. Wright-Phillips kom ned til baglinjen, og fik sendt en bold ind i feltet. Drogba skulle sådan set bare sætte hovedet på bolden, men Carragher fik generet ham tilstrækkeligt nok til, at Drogba ikke fik ordentligt ramt på bolden.

Kampen i den ordinære spilletid endte 1-0, og straffesparkskonkurrence var nu nødvendig.

Sådan forløb denne:

1-0 – Liverpools Zenden, satte den sikkert ind i højreside – Cech hoppede modsat.

1-0 – Chelsea Robben, skulle tage det andet, Reina valgte den rigtige side, og dermed førte Liverpool fortsat.

2-0 – Xabi Alonso placerede bolden nede i højreside, og Cech var meget tæt på at snuppe den, da han også hoppede til højre.

2-1 – Lampard var uhyggelig sikker, med et knaldhårdt spark i venstre side.

3-1 – Crouch valgte at sætte bolden i højre side, og det var klogt.

3-1 – Geremi brændte og dermed skulle Kuyt bare score på det sidste spark.

4-1 Kuyt sparker bolden meget sikkert ind, helt nede ved stolpen.

Dermed vandt Liverpool kampen, i de fantastiske kulisser, og de kan nu se frem til Champions League-finalen, som spilles 23. maj.

_______________________________________________________________________________

Skrevet af Pernille Nielsen og Casper LohseKommentér

3 kommentarer til “Agger blev matchvinder

 1. Mike Justesen siger:

  You'll never walk alone.

 2. Lasse Hansen siger:

  Sådan Liverpool!

  YNWA!!!!

 3. LAge siger:

  😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu