AGF generobrede førstepladsen

Det var top mod bund da AGF tog imod oprykkerne fra HB Køge. Kampens slutresultat betød at AGF skød sig helt til tops, mens HB Køge blev skubbet længere ned i dynget. AGF måtte dog slide for 2-1-sejren

AGF gik ind på hjemmebanen med håbet og forventningerne udefra om igen at hoppe op på førstepladsen, og det skulle komme via en sejr over oprykkerne fra HB Køge, der har haft det mere end svært i indledningen på sæsonen. Derfor var kravet fra den euforiske århusianske fanskare en klar sejr.

Det så fra kampens start ud til at HB Køge havde lært af foregående fejl, og holdet fokuserede derfor på en kompakt defensiv.

Den nye taktik fungerede til fulde i første halvleg, hvor hjemmeholdet forgæves forsøgte at bryde HB Køges forsvarsmur, og derfor endte første halvleg målløs.

Efter pausen lignede det at første halvlegs tendenser skulle fortsætte kampen ud, men et kvarter inde i anden halvleg fik AGF hul på bylden. Jakob Poulsen fik fra sin position på højre midtbane smidt et indlæg ind i feltet, og da HB Køges forsvar forgæves forsøgte at cleare, blev det til en afslutning på mål, hvor målmand Lars Bjerring kun formåede at halvklare, og så kunne Davit Devdariani score det forløsende mål til 1-0.

Få minutter efter forstummede glæden over generobringen af førstepladsen dog, da en lang bold snød AGF-bagkæden, og så kunne Fabinho sikkert udligne.

AGF var tæt på at svare igen kort efter, men Anders Kure måtte se sit hovedstød ramme overliggeren for igen at fare i spil. Det så dog ud til at det håbefulde tophold var komme i gang.

Med et kvarter igen udbrød jublen i Aarhus, da de godt 12.000 tilskuere på NRGi Park kunne se Jakob Poulsen eksekvere et straffespark som Dioh Williams havde fået tilkæmpet sig. 2-1 til hjemmeholdet som igen fandt vej til den øverste plads i tabellen.

Gæsterne forsøgte i kampens sidste minutter at kreere noget offensivt, men det var ikke meget at HB Køge havde at komme med. Forsøget på en udligning betød i stedet at både Nando Rafael og Benny Feilhaber var tæt på at øge føringen, men det blev ved de 2-1.

2-1-sejren betyder at AGF igen er tophold i SAS Ligaen med 10 point efter fire kampe. HB Køge indtager stadig sidstepladsen.