Наши партнеры

MenuAGF anerkender DBU-krav

Dansk fodbold

DBU har indført et nyt tiltag, der har til hensigt at sikre et tydeligt dansk islæt i SAS Liga-klubberne. Reglen om, at den enkelte klub skal have minimum 8 hjemmeudviklede spillere, passer fint med AGF´s nuværende talentarbejde.

Ifølge de nye regler skal den enkelte klub registrere en officiel førsteholdstrup hos DBU. Truppen kan bestå af op til 25 spillere, hvoraf minimum 8 spillere er udviklet i klubben selv eller i en anden klub.

I AGF hilser man de nye krav velkommen. Sportschef Brian Steen Nielsen siger til AGF´s hjemmeside:

”Det nye tiltag fra DBU´s side falder i god tråd med vores talentarbejde. Det er af stor betydning for os, at vi har spillere med lokalt tilhørsforhold på SAS Liga-holdet, og derfor bruger vi allerede nu mange ressourcer på at udvikle spillere af egen avl. I øjeblikket har vi 13 spillere, der har været igennem vores ungdomsafdeling, så vi skulle heller ikke få problemer med at opfylde de krav.”

Desuden har DBU indført muligheden for at registrere et ubegrænset antal U21-spillere, som kan bruges med lempeligere regler end hidtil. AGF har selv anvendt unge spillere på SAS Liga-holdet, hvilket medførte, at de ikke kunne bruges i anden sammenhæng. Brian Steen Nielsen er derfor tilfreds med ændringen:

”Der er helt klart brug for lempeligere regler, når det drejer sig om op- og nedrykning af unge spillere. Alle ser gerne, at talenterne bliver testet på højeste niveau, og det skal reglerne også indrettes efter. I forårets sidste SAS Liga-kamp mod Vejle gav vi debut til de to 19-årige Alexander Jackson Møller og Sanel Kapidzic. Vi var udmærket klar over, at det ville spærre dem i de resterende kampe i U19-ligaen og 2. division. Set ud fra et talentudviklingsmæssigt synspunkt er det selvfølgelig fuldstændig tåbeligt, at de ikke efterfølgende kan få lov til at spille enten 2. division eller U19, så hvis de nye regler kan være med til at forhindre sådan en situation, er det kun positivt.”

Reglerne træder i kraft i den kommende sæson.Kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*Top-menu
Menu